Ceste za Rovinj od danas bez ogranicenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jucerašnje asfaltiranje novog dijela kanalizacijskog kolektora od Štange do Gripola omogucilo je današnje otvaranje dijela županijske ceste od Turnine do južnog ulaza u Rovinj, kružnog toka na Križu.

Izgradnja kanalizacije i polaganje cijevi za plin su na potezu od Štange do Gripola poceli sredinom sijecnja. Za to vrijeme u Rovinj se ulazilo samo sjevernim pravcem, zaobilazno upadnicom - Alejom Rudera Boškovica, Vijencem brace Lorenzetto i Istarskom ulicom.

Najavljeno je da ce po dovršenju kolektora cijeli dio prometne županijske ceste od Štange do Gripola dobiti novi, završni asfaltni sloj. Time ce i ovaj dio ulaza u Rovinj, na kojem je asfalt bio frezan, dobiti primjereni kolnik. Okoncanjem ovog komunalnog objekta otvara se mogucnost izgradnje i prikljucenja na sustav javne odvodnje naselja Gripole i Monfiorenzo, a u kasnijoj fazi i Rovinjskog Sela.

Jucer su se asfaltirale i ulice u sjevernom gradskom naselju Konceta, gdje je takoder postavljen kanalizacijski kolektor. Ovdje se još uvijek postavlja plinovod u Ulici Pavla Pellizzera, koja ce biti asfaltirana kasnije.

Zbog uskrsnih praznika do 15. travnja obustavit ce se postavljanje plinovoda kroz Štangu. Nakon dovršenja asfaltirat ce se pola Ulice Štanga.

Jucer je asfaltiran i dio novog kružnog toka na Monfiorenzu, tako da bi se danas trebala pustiti u neometani promet i županijska cesta Rovinj - Bale.

Nakon praznika oko novog kružnog toka dovršavat ce se nogostupi i prikljucak za Monfiorenzo.Preko servisne ulice i novog kružnog toka ulazit ce se u novu poslovnu zonu na Monfiorenzu. Istodobno se na Monfiorenzu gradi i nova stanica za tehnicki pregled, u koju ce se premjestiti ona sa Štange. Stanicu gradi tvrtka Trgokomerc iz Ludbrega. (Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter