Ceste se ciste, Ipsilon prohodan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema posljednjim informacijama Renata Kalca, procelnika podrucnog županijskog ureda državne uprave za zaštitu i spašavanje na cestama, tijekom jucerašnje veceri i današnjeg prijepodneva 30-ak je ekipa Istarskih cesta, 10 ekipa pulskih Cesta te onih komunalnih poduzeca kvalitetno ocistilo te posulo solju i pijeskom državne i županijske prometnice.

Istarski ipsilon takoder je potpuno prohodan, no i dalje je obvezna zimska oprema.

- Nocas su temperature pale pa je i dalje otežano kretanje, a najviše je problematicna Pula, porucuje Kalac i veli da je i za danas predvideno cišcenje prometnica od snijega.

Poteškoce s opskrbom struje još se jedino bilježi na podrucju naselja Volme i Svetica, a prema rijecima Kalca odnose se na manji broj potrošaca.

- HEP najavljuje skoro rješavanje tih lokacija, a vec je otklonjen problem napajanja strujom u opcini Zarecje, istice on.

Takoder dodaje da se nastavlja rad na nerazvrstanim lokalnim cestama, cije je odražavanje u nadležnosti lokalne samouprave, a da vatrogasci i dalje otklanjaju polomljene grane i srušena stabla koji su blokirali prometnice i automobile.

I dalje je važan poseban oprez prilikom kretanja prometnicama, a Kalac savjetuje starijim osobama da, ukoliko to nije nužno, ne pješace jer skliski kolnici predstavljaju opasnost za padove.

- Snijeg ce se tijekom dana postepeno topiti, no još je nocas moguce zaledivanje prometnica i kolnika, zakljucuje on.


Podijeli: Facebook Twiter