Ceste nisu pravovremeno ocišcene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ralica zimske službe Istarskih cesta u subotu je tek oko 13 sati prošla zasnježenom dionicom od Vodica prema medunarodnom granicnom prijelazu Jelovice-Podgorje. Ceste od Vodica prema Munama i granici s Primorsko-goranskom županijom te od Racje Vasi prema Rašporu i Trsteniku u to vrijeme još uvijek nisu bile ocišcene, ustvrdio je laniški nacelnik Neven Mikac.

- Nemar je to, neodgovornost i nerad, kako narucitelja radova ŽUC-a tako i izvoditelja radova, Istarskih cesta, izjavio je Mikac nakon što je osobno krenuo u snježnu patrolu laniškim prometnicama prekrivenima s, kako je rekao, više od šest centimetara novog snijega.

Ralice zimske službe Istarskih cesta u noci s petka na subotu prošle su sjevernoistarskim prometnicama, no u meduvremenu je kolnik prekrio novi snijeg. Za razliku od zasnježnih prometnica s istarske strane Cicarije, one sa slovenske strane, od Jelovica prema Podgorju, te s rijecke, u pravcu Muna, vec tijekom subotnjeg jutra bile su besprijekorno ocišcene i posipane, napomenuo je Mikac.

Svake zime isto, kažu na Cicariji, te osim na to da ceste nisu pravovremeno ocišcene, upozoravaju i da se prometnice ne ciste u punom profilu što stvara poteškoce u prometu jer se na pojedinim dionicama automobili jednostavno ne mogu mimoici.

Nadcestar Denis Damijanic, od kojeg smo zatražili komentar, naglasio je da je ralica tijekom petka te noci s petka na subotu dva, tri puta bila na Cicariji. Zadnji se put, veli on, ekipa zimske službe vratila kasno nocu pa je u subotu krenula nešto kasnije na teren.

Zakonska je obveza, napominje Damijanic, u cišcenje cesta brdsko-planinskog podrucja krenuti u roku od osam sati po prestanku padalina. Iako su postavljeni prometni znakovi, ima vozaca, upozorava Damijanic, koji ne koriste zimsku opremu, zimske gume ili lance na pogonskim kotacima. Na primjedbu da se ceste ne ciste u punom profilu, nadcestar uzvraca da se ciste u skladu s mogucnostima na terenu.


Podijeli: Facebook Twiter