Cestar i Grozdanic vraceni na posao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska uprava istarska trenutno ima dva nacelnika Sektora kriminalisticke policije i dva nacelnika Odjela gospodarskog kriminaliteta! Naime, u svibnju smijenjeni nacelnici Dragutin Cestar i Mladen Grozdanic vraceni su na svoja bivša radna mjesta jer je Odbor za državnu službu Ministarstva uprave poništio rješenja o njihovim premještajima.

Na rješenja Ministarstva uprave koja su prije nekoliko dana urucena Cestaru i Grozdanicu, a još ranije Policijskoj upravi istarskoj, nije moguca žalba, ali se može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu u roku od 30 dana od primitka rješenja. Buduci da su poništena rješenja o njihovom premještanju, a u njihovim bivšim foteljama sjede drugi, sada ce fotelju morati dijeliti. Do kada ce trajati ovakvo stanje, ne zna se.

Podsjetimo da su šire kadrovske rošade u PU istarskoj uslijedile nakon što je sredinom ožujka ministar MUP-a Tomislav Karamarko s mjesta nacelnika PU istarske smijenio Lorisa Kozlevca, a na njegovo mjesto imenovao Mladena Blaškovica, dotadašnjeg nacelnika Sektora policije. Mjesec i pol dana kasnije ravnatelj policije Oliver Grbic na prijedlog Blaškovica donio je rješenja o kadrovskim promjenama u više sektora PU istarske.

Tako je na mjesto Cestara imenovan Damir Fable, dotadašnji nacelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta, a Fablea je zamijenio Robert Zenzerovic, brat procelnika Ureda pulskog gradonacelnika. I dok su promjene za, primjerice, Blaškovica, Zenzerovica i Fablea znacile promaknuce, za Kozlevca, Cestara i Grozdanca znacile su nazadovanje. Blaškovic je promjene najavio i u intervjuu našem listu rekavši da želi "ekipu koja ce biti proaktivna i brzo djelovati."

Buduci da smo informaciju o rješenjima Odbora za državnu službu Ministarstva uprave saznali jucer poslijepodne, zatražili smo i ocitovanja PU istarske te Ministarstva unutrašnjih poslova u Zagrebu, ali nam je odgovoreno da nam nisu u mogucnosti promptno odgovoriti.

Neslužbeno saznajemo da se na rješenja o premještaju žalilo još djelatnika PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter