Cesta zatvorena, zid ceka, stanari ljuti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dodite vidjeti gradilište zida na Zlaticevu trgu, onoga koji se urušio prije dva i pol mjeseca. Iako su najavljivali da ce sanaciju dovršiti do kraja travnja, jer su si uzeli komotna dva mjeseca, ne da još uvijek nisu gotovi, vec niti ne rade svaki dan. Ali umjesto toga uspješno treniraju živce nas gradana", rekao nam je citatelj, iz cijeg stana "puca" pogled na gradilište.

"Gledam cijelo jutro i ne mogu vjerovati. Zatvorili su gornju cestu, ostavili strojeve i alate i - nigdje nikoga. Ocito cekaju kišu pa da barem imaju izgovor da skupe taj alat i nestanu. I, propao još jedan radni dan?! Kao da grade neboder, a ne potporni zid. Da i druge gradevinske firme rade tako dugo i sporo, vec bi svi odavno stavili kljuc u bravu, a ove baš briga. Grad placa, a rokovi su ionako tu da se probijaju. Stvarno sramotno!", ogorcen je naš citatelj.

Ipak, dolaskom na gradilište zatekli smo nekolicinu radnika, ali je vec oko podneva pocela padati i kiša, pa je vjerojatno ona osujetila njihove dobre namjere.

Nadležni procelnik Damir Prhat pojasnio nam je da se radovi obavljaju u sklopu programa održavanja, prvenstveno sanacije zida zbog njegova urušavanja, ali su u odnosu na prvotni plan izvedeni i dodatni radovi koji su uzrok probijanju roka.

- Rekonstruiran je sustav odvodnje koji je bio mješovit, a sada je razdijelni, odnosno razdvojene su oborinska i fekalna odvodnja, te su povucene instalacije radi navodnjava zelene površine. To je bio taj širi obuhvat u odnosu na inicijalno planirane radove. Takoder, malo su nas zakocile vremenske prilike, ali ovo sada su definitivno završni radovi i do 15. svibnja cijela ta dionica bit ce asfaltirana i prometnica puštena u promet. Zato molimo gradane za još malo strpljenja, rekao je procelnik Prhat.


Podijeli: Facebook Twiter