Cesta za Marleru: Danas asfalt, sutra rupa…

Prvo je mimo projekta započela gradnja pločnika… (P. SOFTIĆ)
Prvo je mimo projekta započela gradnja pločnika… (P. SOFTIĆ)

Mještani dijela Ližnjana u kojem se zadnja četiri mjeseca radi na rekonstrukciji 750 metara ceste uz naselje Smiljevac, od restorana Galiola u smjeru kupališta i duž ceste za Marleru, revoltirani su, kako kažu, traljavo odrađenim radovima i pogreškama u projektu. Nedavno su zbog uočenih pogrešaka čak zaustavili radove i zahtijevali susret s nadzornim inženjerom. Zašto je došlo do gužve, objasnio nam je Dubravko Savić koji živi na najaktivnijem dijelu gradilišta.

- Ispred naše kuće su najmanje tri puta kopali pa zatrpavali jer uvijek nešto zaborave ili pogriješe. Na primjer, postavili su stup javne rasvjete, a onda su ponovno kopali već nasutu cestu jer su zaboravili staviti cijevi kroz koje će provući struju za rasvjetu. Na glavnoj cesti su jedan dan položili kablove i nasuli cestu, da bi ih drugi dan zgnječili pa su opet morali otkopavati, i tako dalje. Prije nekoliko dana smo zaustavili radove jer su nam cestu od šest metara, kojom su dva vozila mogla sasvim komotno proći, rubnicima za pločnik suzili tako da sad može proći samo jedan auto, rekao je Savić.

U veljači su započeli radovi na cesti za Marleru koji obuhvaćaju i rekonstrukciju spomenute ceste ispred Galiole. Iz Općine Ližnjan su tada rekli da se radi o investiciji vrijednoj 4,7 milijuna kuna koja obuhvaća osuvremenjivanje prometnice izgradnjom oborinske odvodnje, vodovodne mreže, plina i kanalizacije te postavljanje javne rasvjete. Izvođač radova je tvrtka Cesta iz Pule, a rok za dovršetak radova je bio 15. svibnja. Međutim, što zbog lošeg vremena, što zbog čestih grešaka, radovi na rekonstrukciji ove ceste nisu ni blizu kraja. (Patricija SOFTIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter