Cesta Rovinj - Sošici otvara se u petak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri kraju je rekonstrukcija tri kilometra državne ceste Rovinj - Sošici. Ta ce se dionica ponovno pustiti u promet pred Božic, u petak, 23. prosinca. Na dijelu ceste od Kunfina, granice Grada Rovinja i kanfanarske opcine, do Mosta ispod Rovinjskog Sela vec je postavljen nosivi sloj asfalta, a slijedi obilježavanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacije.

U tijeku je asfaltiranje prilaznih cesta na istocnom i zapadnom ulazu u Rovinjsko Selo te nogostupa uz semafore na zapadnom raskrižju, medu kojima je i novi do autobusnog stajališta. Djelatnike pulske Ceste zadnjih dana ometa hladnoca jer se asfalt ne smije polagati kada je temperatura niža od osam stupnjeva Celzija.

Buduci da je preostalo samo postavljanje asfalta na raskrižjima, do petka bi trebalo sve biti gotovo. Od voditelja gradilišta Davida Rajka saznajemo da ce se sljedeceg tjedna obavljati samo naknadni radovi uz trasu rekonstruirane ceste, ali se zbog toga promet nece zaustavljati.

- Za potpuno dovršenje ovog dijela ceste preostaje nam samo postavljanje završnog habajuceg sloja asfalta. Rijec je o novoj tehnologiji pa ce se prvi put na državnim cestama u Hrvatskoj postaviti završni sloj debljine tek 2,5 centimetara. Za njegovo postavljanje kolnik mora biti potpuno suh, a temperatura viša od deset stupnjeva, pa cemo za tu završnu operaciju sacekati pogodno vrijeme, kaže direktor Ceste Miro Mirkovic.

Inace, prije puštanja u promet tu ce dionicu obici koordinacija investitora Hrvatskih cesta, njihovih partnera iz Grada Rovinja, Ceste i prometne policije. Uz pregled novog kolnika, na koordinaciji ce se utvrditi režim prometovanja na ovom dijelu ceste do postavljanja završnog habajuceg sloja.

Mirkovic smatra da se može dopustiti prometovanje uz sadašnje ogranicenje brzine na cijeloj cesti od 70 kilometara na sat, ali završnu ce rijec imati prometna policija.

Ugovoreni rok za rekonstrukciju je bio šest mjeseci. Buduci da su radovi, u koje su ukljuceni zahvati vezani uz oborinsku odvodnju i gradnja kanala za prolaz kanalizacije i drugih infrastrukturnih vodova, napredovali brže od plana, cemu je pridonio i produženi rad te rad neradnim danima, rok je skracen na dva mjeseca.

Otvaranje ceste obradovat ce vozace koji sada moraju zaobilazno preko Bala, a posebno stanovnike Rovinjskog Sela, koji sada do Rovinja umjesto sedam prevaljuju 30 kilometara. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter