Cesta Poreč - Tar: Poginuo pješak

Prometna nesreća na cesti Poreč - Tar (M. SARDELIN)
Prometna nesreća na cesti Poreč - Tar (M. SARDELIN)

U teškoj prometnoj nesreći na cesti Poreč - Tar poginuo je prema neslužbenim informacijama 80-godišnji pješak iz Zagreba u naletu vozila smart pulskih oznaka.

Nesreća se dogodila u petak oko 10.45 sati dvjestotinjak metara od rotora koji vodi prema Červaru i Stanciji Bašarinka u smjeru Tara. Prometnica je zatvorena za sav promet do okončanja očevida na kojemu je prisustvovao i pazinski Općinski državni odvjetnik Siniša Milevoj. Sav promet je preusmjeren po okolnim prometnicama u smjeru Tara i Poreča. Policija će detaljne informacije o nesreći dati nakon završetka očevida. Nesreća se dogodila na potpuno ravnom dijelu ceste.

Prema prvim informacijama na terenu pješak se kretao u smjeru Tara po desnom rubu kolnika te je u jednom trenutku skrenuo na prometnicu kada je iz suprotnog smjera naletio smart kojim je upravljala ženska osoba. Vozačica nije imala vremena reagirati te je udarila u pješaka i zaustavila vozilo dvadesetak metara dalje. Prema naknadnim informacijama pješak je krenuo prelaziti kolnik kada je pored njega, u smjeru Tara prošao teretnjak te se pretpostavlja da pješak nije vidio da iz suprotnog smjera dolazi vozilo. Uslijed silovitog sudara s prednjim lijevim djelom vozila pješak je odbačen na polovinu kolnika gdje je ostao ležati.

Na vozilu je oštećen prednji lijevi branik i vjetrobransko staklo s lijeve strane. Nakon zatvaranja ceste na mjesto događaja je pozvan mrtvozornik koji je mogao samo utvrditi trenutnu smrt, a naknadno je na mjesto događaja stigao i državni odvjetnik. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter