Cesta Momjan - Oskoruš ostaje zatvorena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Detaljno popisivanje šteta koje su kiše i vodene bujice prije nepunih mjesec dana uzrokovale na podrucju Buja nastavlja se, a po prvim grubim procjenama iznose oko 8,8 milijuna kuna. U gradskoj upravi je dosad evidentirano 70-ak prijava, a najveca su oštecenja zbog odrona i propadanja terena zabilježena na državnoj cesti Umag - Buje i na nerazvrstanoj cesti Momjan - Oskoruš, izvijestio je gradonacelnik Edi Andreašic.

Dio državne ceste je interventno saniran, njime je moguce prometovati jednom trakom, dok je za teretna vozila iznad 7,5 tona obavezan obilazak preko Plovanije. Na sastanku s predstavnicima Instituta gradevinarstva Hrvatske, predstavnici Buja doznali su da ce za obnovu trebati oko tri mjeseca.



Cesta Momjan - Oskoruš, koja je kod fontane djelomicno propala, zatvorena je za sav promet, a obilazak tece desetak kilometara dužim pravcem preko Kremenja. Tek treba izvidjeti koliko ce popravak koštati i kako osigurati sredstva. Gradonacelnik je najavio da ce kod donošenja rebalansa proracuna trebati razmisliti o stavci za sanaciju šteta.

Na sastanku gradonacelnika Bujštine s predstavnicima Hrvatskih voda je zakljuceno da ce za dugorocno rješavanje sustava oborinskih voda, osim uredenja korita potoka Ardila i kanala sv. Odorika, trebati izgraditi retenciju u Ljubljaniji.


Podijeli: Facebook Twiter