Cesta kroz Kaštelir zatvorena do kraja mjeseca

Asfaltiranje županijske ceste u Kašteliru (J. Ružić)
Asfaltiranje županijske ceste u Kašteliru (J. Ružić)

Dio županijske ceste kroz Kaštelir, od raskrižja za Labince do raskrižja za Krančiće, ostaje zatvoren za promet do kraja mjeseca, doznajemo od općinskog načelnika Enija Jugovca. Asfaltiranje se odvija nakon radova na kanalizacijskoj mreži koja se postavlja na području općine, a iako je prvotno kraj na ovoj dionici bio najavljen za 20. srpnja, rok je produžen.

Stavljen je jedan sloj asfalta na dionici od raskrižja za Labince prema skretanju za centar Kaštelira, dok je za kraj tjedna predviđeno postavljanje prvog sloja asfalta na dijelu do Krančići, a idući tjedan završno asfaltiranje u jednom potezu.

Krajem prošlog tjedna asfaltirana je Placa u Kašteliru, te je sada sigurno i održavanje pučke fešte Gramperijade prvog vikenda u kolovozu. Drugi dio ceste, od Place prema zgradi općinske uprave, ostat će neasfaltiran, jer je potrebno napraviti kućne priključke za kanalizaciju pa će se u tom dijelu radovi nastaviti na jesen.

Unutar naselja asfaltirat će se i na dionicama u Krančićima i Tadinima tijekom ovoga tjedna, čime će se do jeseni zaključiti radovi u naseljima, a potom se kreće s postavljanjem kanalizacijske mreže izvan naselja u dužini od oko 3,5 kilometara. U rujnu se radovi vraćaju u naselje kada će se kanalizacija prvo početi postavljati u Kovačima i Prisadima. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter