Cesta kod Mižerije postala jednosmjerna

Jednosmjerna ulica kod Mižerije (D. MEMEDOVIĆ)
Jednosmjerna ulica kod Mižerije (D. MEMEDOVIĆ)

Općina Medulin u prometnu je signalizaciju i asfaltiranje cesta u samom mjestu uložila 180.170 kuna, a još je 97,3 tisuće koštalo postavljanje fitnes sprava i antistres podloge na Osipovici, što je ukupno 277,5 tisuća kuna. Zamjenik općinskog načelnika Damir Demarin napominje da su području Štraminjona asfaltirane površine koje se nalaze uz igralište.

Novi pravac zbog nepreglednog raskrižja

Te su površine ranije bile prekrivene šljunkom, pa je asfaltnim slojem spriječeno unošenje šljunka i prašine na igralište, osobito ljeti, kada je praha najviše, zbog čega su negodovali susjedi. 

- Asfaltiranje je dovršeno prije nekoliko dana. Postavljena je i prometna signalizacija. Naime, prema projektu tvrtke Viaing uveden je jednosmjerni promet kod Mižerije. Ako se vozi iz smjera Pule i skrene udesno prema Mižeriji, više nije moguće vratiti se istim putem, nego treba voziti iza benzinske crpke i izići na veliko raskrižje neposredno uz hotel Arcus. Jednosmjerni pravac je uveden jer je raskrižje bilo vrlo nepregledno, nije bilo mjesta za mimoilaženje vozila, koja su morala izlaziti skroz na glavnu cestu da bi se uključila u promet, a postojala je i opasnost za pješake. Sada se samo skrene unutra i izlazi na drugu stranu, objašnjava Demarin te dodaje da su izvedeni i manji zahvati na kolniku radi lakše opskrbe.

Osim toga, na Osipovici, uz dječje igralište, postavljeno je desetak fitness sprava, kao i antistres podloga.

Drenaža vode i antistres podloga

- Budući da te sprave dijele isti prostor s dječjim igralištem, morali smo ga zaštititi antistres podlogom koju kanimo postaviti i pod dječja igrala kako bi se mogla koristiti i neposredno nakon kiše. Naime, tamo postoji brod na kojem se nekoliko dana nakon oborina djeca ne mogu igrati zbog blata. Antistres podloga služi kao drenaža, porozna je, propušta vodu i ne stvara se blato. Tako smo napravili u Banjolama u Portiću, na istom igralu u obliku broda, objašnjava Demarin.

Izgradnja betonske podloge i temelja na Osipovici stajala je  20.717 kuna, a radove je izvela tvrtka Regi Elektrik. Antistres podlogu postavila je Vojtek oprema, što je koštalo 30.612 kuna. Ista tvrtka postavila je fitness sprave, što je stajalo 46.000 kuna. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter