Ceški poduzetnik gradi igrališta?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Porec prodat ce zemljište na Picalu površine 1.569 kvadrata ceškom državljaninu Pavelu Helusu, za 392.250 eura, odnosno oko 2,9 milijuna kuna, jednoglasno su odlucili gradski vijecnici na prošloj sjednici.

Ponuda Helusa, kojeg je zastupao opunomocenik Porecan Boris Štifanic, bila je ujedno i jedina pristigla na javni natjecaj raspisan krajem srpnja, a Ceh je ponudio cijenu jednaku onoj na natjecaju - 250 eura po kvadratu.

Rijec je o zemljištu smještenom u zoni rekreacije, ispod hotela Pical, na kojem, prema generalno-urbanistickom i prostornom planu, nije moguca gradnja, izuzev one u svrhu maritimne djelatnosti, poput sportskih terena i igrališta.

Kupac ce cijenu zemljišta platiti u gotovini u roku od osam dana od zakljucenja ugovora, s popustom od deset posto na kupoprodajnu cijenu.

Kako neslužbeno doznajemo, Helus je ceški poduzetnik, direktor i clan upravnih i nadzornih odbora u nekoliko tamošnjih tvrtki koje se bave iznajmljivanjem nekretnina, apartmana i poslovnih prostora i vec je vlasnik manjeg zemljišta površine 500-tinjak kvadrata kraj nekretnine ponudene na natjecaju. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter