Ceška u šoku, hrvatski ministri kod ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ceška je u šoku zbog teške prometne nesrece koja se jutros dogodila na autocesti Zagreb - Split! Tamošnji mediji pozivaju rodake stradalih da se za sve informacije jave ceškom veleposlanstvu u Hrvatskoj.

Otvorena je hitna telefonska linija na kojoj rodbina unesrecenih može tražiti informacije o njihovu stanju. Broj telefona je +385 91 6121 533. Svi ceški veleposlanici u Hrvatskoj vec su u bolnicama u kojima su smještene ozlijedene osobe.

Ceški mediji ovu prometnu nesrecu usporeduju s onom prije desetak godina, kada je u teškoj nesreci u Ceškoj poginulo 20 osoba.

Ministar zdravlja Rajko Ostojic u gospickoj je bolnici posjetio ozlijedene ceške turiste. Izjavio je da je došao vidjeti kako su zbrinuti te da ustanovi može li im se još kako pomoci. Najavio je dolazak i ministara turizma i unutarnjih poslova Veljka i Ranka Ostojica da bi i oni svako na svom podrucju djelovanja ucinili što je više moguce da se ublaže posljedice ovog nemilog dogadaja.

Ministar zdravlja izjavio je da su svi preživjeli putnici stabilno i van životne opasnosti. Pohvalio je rad hitnih službi jer je prva ekipa na mjesto nesrece došla sedam minuta nakon prevrtanja autobusa te je kazao da upravo zbog ovakvih situacija Hrvatska tijekom ljetne turisticke sezone ima, osim redovnih službi hitne medicinske pomoci, i 13 dodatnih timova.

Takoder je kazao da je nesreca s prevrtanjem autobusa snimljena nadzornim kamerama, ali da ce biti dostupna javnosti tek ako to odobri Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Ministar turizma Veljko Ostojic vec se oglasio da ce ministarstvo pružiti svu logisticku potporu koja je potrebna obiteljima unesrecenih te im pružiti pomoc u ovim teškim trenucima. Uvjeren je da ozlijedeni u bolnici Gospic i bolnicama u Zagrebu imaju svu potrebnu skrb i njegu.

- Nakon oporavka, što se nadam da ce biti vrlo brzo, Ministarstvo turizma ponudit ce novi boravak na hrvatskoj obali za sudionike ove nesrece i njihove obitelji, stoji u priopcenju ministarstva.


Podijeli: Facebook Twiter