Češka: Pet mrtvih, 11 ozlijeđenih u eksploziji plina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je pet osoba, među kojima troje djece, poginulo, a 11 ih je ozlijeđeno u eksploziji plina koja je u nedelju demolirala stambenu zgradu u središtu Frenstata-pod-Radhostem, na istoku Češke, objavile su u ponedjeljak lokalne vlasti.

U eksploziji je poginulo dvoje odraslih i troje djece starosti od tri do osam godina, čija su tijela noćas u ruševinama pronašli spasioci. Za jednim od stanara zgrade još se tragalo u ranim jutarnjim satima, prema češkoj agenciji. Spasiocima pomaže i sedam specijalno obučenih pasa tragača.

Među 11 ozlijeđenih, dvoje je zadobilo teške opekline i u kritičnom su stanju prevezeni u bolnicu u obližnjoj Ostravi.

Prema tvrdnjama očevidaca, koje prenose češki mediji, plin je eksplodirao u stanu jednog muškarca u prizemlju, a požar je uz nekoliko manjih eksplozija zahvatio i gornje katove i oštetio krov zgrade.

Češka javna televizija je izvijestila da je poginuli muškarac, u čijem je stanu plin eksplodirao, za grijanje koristio plinske boce jer mu je zbog duga isključen gradski plin.

Silovita eksplozija, koja se dogodila u nedjelju u 4 sata, razbila je prozore i izloge na obližnjim zgradama i uznemirila cijeli grad s 10.000 stanovnika. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter