Cesi zaobilaze Drosinu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecano otvaranje Gradskog stadiona Aldo Drosina planirano 9. veljace susretom reprezentacija Hrvatske i Ceške nece se dogoditi! Naime, Hrvatski nogometni savez za ovu utakmicu "vatrenih", prema sadašnjim pokazateljima, prijavit ce rijecki stadion na Kantridi.

Doduše, konacna odluka o odabiru domacinstva dogodit ce se u nedjelju, 9. sijecnja, kada istjece rok za dodjeljivanje domacinstva jer mjesec dana prije HNS treba definirati proceduru. Medutim, gotovo je izgledno da su Pula i Drosina stavljeni na margine.

Osvetnicki šamar HNS-a?

Bez obzira na mnogobrojna obecanja predstavnika HNS-a prilikom obilazaka gradilišta na Drosini, prvenstveno predsjednika Vlatka Markovica i glavnog tajnika Zorislava Srebrica, Pula tako, još jednom, ostaje bez vrhunske manifestacije i tretira se kao provincija.

Kao glavni razlog može se tumaciti otvoreno svrstavanje Pule i Istre na stranu Igora Štimca prilikom nedavnog biranja predsjednika HNS-a na kojem je jedan od presudnih glasova izabranom Vlatku Markovicu dala Rijeka, odnosno Primorsko-goranska županija.

Šok HNS-a koji je tada izazvalo otvoreno svrstavanje Puljana/Istrana na stranu bivšeg vatrenog reprezentativca prerastao je, kao što se ocekivalo, u osvetu.

Pritom je zanemareno da je Slaven Bilic, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, nedavno izjavio: "Daj Bože da Pula bude spremna ugostiti Cehe". Planirao je od 7. veljace reprezentativce dovesti u Rovinj na mini-pripreme. Pula je spremna, Drosina takoder, ali ne i HNS, koji se za Rijeku odlucio zbog, neslužbeno, kvalitetnijeg travnjaka!?

Tracak nade

Tracak nade mogao bi biti današnji dolazak Zorislava Srebrica, glavnog tajnika HNS-a, u Umag te susret s predsjednikom NSŽI-ja Milenkom Vidulinom. Može li taj sastanak rezultirati povratkom "vatrenih" i Ceha na Drosinu, saznat ce se predvecer.

Ne treba smetnuti s uma i problem s travnjakom novoga pulskog stadiona. On je, naime, jedini izbjegao renoviranje uz tvrdoglava pojašnjenja da se pokušava uštedjeti. Stari travnjak Drosine "regeneriran" je po savjetima strucnjaka, no je li dovoljno kvalitetan? Stoga postoji mogucnost da se kao razlog nedolaska reprezentacije na Drosinu navede upravo nekvalitetni travnjak.


Podijeli: Facebook Twiter