Cesi grade vodeni park kraj Poreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do ljeta 2013. godine Porec ce dobiti aquapark na površini od sedam hektara koji ce biti jedan od najvecih zabavnih parkova s vodenim sadržajima u ovom dijelu Europe, najavili su na prezentaciji za novinare u cetvrtak predstavnici Grada Poreca i splitsko-ceške tvrtke Asket, investitora ovog projekta.

Tematski park bit ce smješten na lokalitetu Mornarica, uz županijsku cestu Porec - Vrsar, od skretanja prema Mugebi do granice s Funtanom, na privatnom zemljištu.

Gradonacelnik Poreca Edi Štifanic rekao je da ce Grad maksimalno stati iza ovog privatnog projekta i pomoci pri ishodovanju svih dozvola na vrijeme.

Silvano Bralic iz Asketa predstavljajuci svoju tvrtku rekao je da je rijec o hrvatskoj tvrtki koja ima ceškog vlasnika, a Istru su odabrali za ovaj projekt iz više razloga, kao perjanicu turizma te zbog brzog rješavanja birokracije.

- Projekt nosi naziv Aquacolors i jako je velika investicija koja ce sigurno poboljšati vanpansionsku potrošnju, te pružiti zaposlenje mladima. Naišli smo na veliku podršku Grada. Obišli smo dosta slicnih parkova po Americi i Europi, skupili zanimljive ideje i utiske, te se odlucili za idejno rješenje Aquacolorsa studija Knesl iz Brna, rekao je Bralic. Dodao je da je cijeli projekt težak 25 milijuna eura.

Eva Borecka iz Asketa rekla je da je rijec o firmi s 25 godišnjim iskustvom u gradnji velikih objekata diljem Europe, te su izracunali isplativost investicije.

Vodeni park protezat ce se na 7,1 hektar površine, imat ce kapacitet za tri do pet tisuca posjetitelja, te 600 parkirališnih mjesta i pet mjesta za autobuse. Vodeni sadržaji ukljucuju adrenalinske atrakcije poput 24 metara visokog tobogana, umjetne rijeke, bazen s umjetnim valovima, pješcanu plažu, ugostiteljske objekte i prodavaonice.

Park ce biti u funkciji samo u ljetnoj sezoni, a koristit ce tretiranu, recikliranu vodu, kako bi se uštedjelo. (Vedrana HABEREITER)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter