Cešca testiranja vozaca na droge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

PU istarska je najavila intenzivniji rad policije na otkrivanju sudionika u prometu koji su pod utjecajem opojnih droga. Na redovitoj konferenciji za novinare PU-a Domagoj Fabijancic iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa je rekao da statistike pokazuju rast broja sudionika nesreca koji su pod utjecajem droga.

Tijekom 2009. vozaci pod utjecajem droga izazvali su 22 nesrece, u usporedbi s godinom prije, odnosno 2008., kada je registrirano pet nesreca koje su skrivili vozaci pod utjecajem droga.

Od 33 prometne nesrece s poginulim osobama u 2009. u dvije su vozaci bili pod utjecajem droga, dok je godinu prije zabilježena jedna nesreca s poginulom osobom u kojoj je sudjelovao vozac pod utjecajem droge, kazao je Fabijancic dodajuci da su vozaci najcešce bili pozitivni na marihuanu i amfetamine.

Tijekom 2009. i u prva tri mjeseca 2010. u kontroli prometa u Istri obavljena su ukupno 234 testiranja na droge, dok je 2008. na podrucju cijele Istre policija obavila samo 60 testiranja.

Marko Petkovic, nacelnik Operativno-komunikacijskog centra PU istarske, kazao je da je pojacana kontrola sudionika u prometu, odnosno njihovog testiranja na opojne droge, tek jedna od mjera koje ce PU istarska ove godine poduzimati s ciljem smanjenja zloporabe opojnih droga jer je upravo taj segment kriminaliteta jedan od važnijih programskih smjernica PU istarske za ovu godinu.


Podijeli: Facebook Twiter