Certificiranjem do pogodnosti za naturiste

Međunarodni kongres naturista u Koversadi se održava do nedjelje (snimio M. MIJOŠEK)
Međunarodni kongres naturista u Koversadi se održava do nedjelje (snimio M. MIJOŠEK)

Šezdesetak predstavnika asocijacija naturista iz 23 svjetske zemlje okupilo se jučer popodne u Maistrinom kampu Koversada u Vrsaru na 33. godišnjem kongresu svjetske naturističke asocijacije INF, koji će se ondje održavati do nedjelje.

- Najveća i najbitnija tema kongresa je certificiranje naturističkih središta, svi će o tome pričati jer želimo u sve 23 zemlje koje imaju FKK centre uvesti certifikacije. To znači da se u njima prima članska kartica INF-a i poštuju naši standardi, poput integralne nagosti, popusti za naše goste, da se udružujemo na web-portalima, da centri rade marketing zajedno s nama. Za nas je važno da sve federacije prihvate certifikat i zato smo održali ovaj kongres ovdje, da svi startamo u istom trenutku i nastavimo raditi, rekla je Sieglinde Ivo, predsjednica INF-a. Dodala je da njihova asocijacija obuhvaća 30 zemalja i ima oko 600 tisuća registriranih članova, a računaju da je neregistriranih četiri puta više, odnosno oko tri milijuna.

- Upravo je zato bitno uvesti certificiranje, koje bi našim članovima donijelo više pogodnosti, zaključuje Ivo. Prvog dana stručnjaci iz ovog segmenta kampinga, koji je u Hrvatskoj u opadanju, govorili su o naturistima kao gostima te kako se postaje naturist.

Susret je bio prilika i za predstavljanje knjižice "FKK Koversada između dva kongresa" autora Jerka Sladoljeva, koji je davne 1972. godine, kad je Koversada zadnji put bila domaćinom ovog kongresa, bio u organizacijskom odboru. Knjižica donosi podatke i kronologiju razvoja Koversade, jednog od prvih komercijalnih naturističkih centara u svijetu. (piše i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter