Cerovlje: Vijeće stalo na stranu ratara, a ne AZRRI-ja

Vijeće Cerovlja
Vijeće Cerovlja

Na izvanrednoj sjednici cerovljanskog općinskog vijeća jednoglasno je donesen zaključak kojim se domaćim poljoprivrednicima okupljenim u Udrugu poljoprivrednih proizvođača Cerovlje dozvoljava korištenje poljoprivrednog državnog zemljišta na području Novačanske vale do okončanja postupka dodjele u zakup toga zemljišta.

Prisutni vijećnici (šest iz IDS-a, dva s Paulovićeve nezavisne liste i jedan iz HDZ-a) su odobrili zamolbu jedanaest članova poljoprivredne udruge za korištenjem državnog poljoprivrednog zemljišta oko kojeg se ti domaći poljoprivrednici spore s županijskom Agencijom za ruralni razvoj Istre (AZRRI) kojoj je dosadašnji posjednik zemljišta Puris ustupio isto zemljište.

- S obzirom da je tvrtka Puris d.d. prestala s obavljanjem poljoprivredne proizvodnje više nema pravnog osnova za korištenje odnosno raspolaganje tim zemljištem, stoji u zaključku cerovljanskog vijeća koje "procjenjuje da u ovom predmetu postupa u interesu Općine Cerovlje i Republike Hrvatske s aspekta zaštite, gospodarenja i korištenja poljoprivrednog zemljišta". (Napisao i snimio  A. DAGOSTIN) 


Podijeli: Facebook Twiter