Cerovlje: Poginula 17-godišnjakinja sa Žminjštine


Sedamnaestogodišnjakinja iz okolice Pazina je poginula, devetnaestogodišnji mladić zadobio je lakše, a 18-godišnjakinja teške, po život opasne ozljede u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Paza i Cerovlja u subotu oko 21.30 sati.

Prema neslužbenim informacijama, poginula je Dorotea Pamić iz mjesta Pamići na Žminjštini, Nikolina Opašić je teško ozlijeđena, a Goran Božić lakše.

Još nije utvrđeno tko je upravljao automobilom fiat bravo registracijskih oznaka PU 386 OV u kojem su stradale djevojke i mladić, a neslužbeno smo saznali da je automobil upravo Božićev.

Nesreća se dogodila kada je fiat bravo kojim je upravljao netko od troje mladih, krećući se iz smjera Paza prema Cerovlju u lijevom zavoju izletio izvan kolnika s lijeve strane. Automobil se nakon izlijetanja otkotrljao niz zemljanu padinu pokosivši manja stabla i raslinje te se naposljetku zaustavio u obližnjem potoku prevrnut na krov.

Sedamnaestogodišnjakinja je najvjerojatnije pritom ispala iz auta u potok i preminula na mjestu događaja. Zasad nije poznato je li maloljetna djevojka preminula od ozljeda ili se pak utopila u potoku koji je nalazi oko dva metra ispod razine ceste, a voda je nešto viša od pola metra.

Lakše ozlijeđeni 19-godišnjak i teško ozlijeđena 18-godišnja djevojka koja je zadobila višestruke po život opasne ozljede i u komi je, hospitalizirani su u riječkom KBC-u na Sušaku.

Nesreća se dogodila izvan naselja, na neosvijetljenom dijelu, a temperatura je u subotu navečer bila između pet i deset stupnjeva ispod ništice. Na mjestu nesreće su se za vrijeme očevida okupili članovi obitelji i prijatelji stradalih koji u šoku i nevjerici promatrali užasan prizor.

Zbog očevida kojim je u suradnji s policijom, rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Pazinu Suzana Bulić, cesta je kritičnom dijelu bila zatvorena za sav promet od 22.30 do 2.50 sati.

Nakon završetka očevida Bulić je pojasnila da u nesreći nisu stradale četiri osobe, kako je prvotno javljeno, već troje mladih. Podatke o stradalima nije htjela iznositi u javnost.

Nad vozilom, koje je prevezeno u dvorište pazinske policijske postaje, bit će provedeno vještačenje koje bi trebalo otkriti uzrok i tko je bio za upravljačem kad se nesreća dogodila. Uzrok smrti 17-godišnjakinje bit će poznat nakon obdukcije koja će biti obavljena u ponedjeljak, kazala je zamjenica ODO-a Pazin Suzana Bulić. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

Liječnici se bore za život 18-godišnjakinje

Prema posljednjim informacijama iz Kliničkog bolničkog centra Sušak, osamnaestogodišnja Nikolina Opašić u vrlo je teškom stanju hospitalizirana na jedinici intenzivnog liječenja. Njezin je život ozbiljno ugrožen višestrukim teškim ozljedama mozga, pluća kralješnice te se nalazi u komi.

Sedamnaestogodišnja Dorotea Pamić ovogodišnja je dvadeset i treća žrtva prometnih nesreća u Istri. Od početka godine do konca studenog u Istri je u nesrećama teško ozlijeđeno 138 osoba, dok je lakše ozljede zadobilo njih 858. (M. Ko.)   

 

 


Podijeli: Facebook Twiter