Cerovlje: Janjci stigli na trg u kamionima

Cerovljanski karneval
Cerovljanski karneval

Od bolničara dijagnostičara (Gradinje-Paz) koji su izmjerili tlak svakom na kojeg su naišli do "mišica" (Gologorica) u minicama koje su nerijetko podizale tlak i temperaturu u publici, djelić je atmosfere prohladne nedjelje još jednog Cerovljanskog karnevala.

Iz mase maškaranih skupina isticale su se Ovčice, iz Cerovlja, koje su ispred mjesnog doma Josipa Dausa doveli kako to već biva u kamionima, međutim, sudbina im je bila ipak sretnija od životinjskih predložaka.

Veselili su se i zabavljali tijekom popodneva kao i Diplomirani alkoholičari iz Boruta, Dalmatineri iz Gologoričkog Dola, Prohibicije iz Pazinskih Novaki, Bijele mačkare iz Dragućske vale te Ćiski zgončari.

Na najvećem maskenbalu središnje Istre izredalo se oko 700 mačkara, dok je na večernju zabavu u velikom šatoru pristiglo više od tisuću zakrabuljenih lica.

Brojna publika aplaudirala je svakoj maškaranoj skupini, a program su duhovitim opaskama uveseljavali Flavio i Meri Simičić, voditelji s Radio Istre. Večeras u velikom šatoru nastupa Amaro Band koji će animirati publiku do kasnih sati. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter