Cerovlje: Izgorio pogon za obradu strojeva

(Snimio Milivoj MIJOŠEK)
(Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Tehnički kvar na naponskom kablu uzrok je izbijanja požara u kojem je u ponedjeljak između 4 i 5 sati potpuno izgorjela hala za strojnu obradu i održavanje strojeva obrta Istra Tim u mjestu Sandalji kod Cerovlja.

Utvrdili su to vještaci MUP-ovog Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Dr. Ivan Vučetić" iz Zagreba koji su danas uz djelatnike PU istarske detaljno pregledali halu u kojoj su izgorjeli gotovo svi strojevi i alati, među kojima su bili razni rezači, kompresori i preše. Prema prvim procjenama tvrtka i njezin 38-godišnji vlasnik V. U. iz Sandalji oštećeni su za više od 200.000 kuna.

Vatra u hali koja je udaljena pedesetak metara od obiteljske kuće u kojoj živi obitelj vlasnika izbila je u ponedjeljak oko 4 sata, a pazinski su je vatrogasci ugasili u 4.45 sati. U požaru, na sreću, nitko nije stradao.

U selu s tek nekoliko kuća čiji se stanovnici očito mahom bave poljoprivredom danas je bilo vrlo pusto. Tast vlasnika izgorjele hale kazao nam je da u cijelom mjestu žive tek tri obitelji. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter