Cernogoraz slavio u finalu Svjetskog kupa

Giovanni Cernogoraz (Arhiva GI)
Giovanni Cernogoraz (Arhiva GI)

Giovanni Cernogoraz, član Streljačkog društva Gusar iz Novigrada, ostvario je još jedan sjajan rezultat. Zlatni istarski olimpijac u Nicosiji je prvi put u svojoj karijeri slavio u finalu Svjetskog kupa u gađanju letećih meta, natjecanju koje je okupilo najbolje predstavnike ovog sporta u tekućoj godini, dvanaest strijelaca za koje mirna srca možemo kazati da predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost trapa.

- Ovo je moj najveći uspjeh nakon zlata u Londonu - nije dvojio Giovanni Cernogoraz. - U Nicosiji su nastupili osvajači zlatnih medalja na pet posljednjih Olimpijskih igara, Australac Michael Diamond koji je bio najbolji u Atlanti i Sydneyju, Rus Aleksej Alipov koji je slavio u Ateni, Čeh David Kostelecky koji je pobijedio u Pekingu te ja koji sam bio prvi u Londonu i jača konkurencija stvarno nije mogla biti. Da se svi oni još uvijek nalaze u vrhunskoj formi, potvrđuje činjenica da su se na finalu mogli pojaviti samo osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva i pobjednici četiri ovogodišnja natjecanja u Svjetskom kupu, a preostala mjesta popunili su najbolji s ranking ljestvice.

Samim tim, mogu reći da sam stvarno zadovoljan kako sam odradio ovo natjecanje koje je obilježila velika vrućina, temperatura je iznosila čak 31 stupanj, no sve ostalo bilo je idealno, od uvjeta do rezultata.

Cernogoraz je kvalifikacije odradio sa 122 pogođene mete, promašivši po jednog "goluba" u prvoj, trećoj i petoj seriji, te s trećim rezultatom izborio polufinale, iza Rusa Alipova i Indijca Sandhua koji su imali jedan pogodak više. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter