Cernogoraz: Bavite se sportom, ne PlayStationom

Olimpijski krugovi u novigradskoj dvorani (snimila K. FLEGAR)
Olimpijski krugovi u novigradskoj dvorani (snimila K. FLEGAR)

Oko 1.600 osnovnoškolaca iz Umaga, Novigrada i Buja obilježilo je Hrvatski olimpijski dan. U Umagu su ga proslavili šetnjom od grada do turističkih naselja i posjetom zlatnog olimpijca Giovannija Cernogorza. S novigradskom i bujskom djecom družio se u novigradskoj dvorani.

Na umaškoj Novoj obali okupilo se oko tisuću učenika iz hrvatske OŠ Marije i Line i Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei", zajedno s djelatnicima škole. Cernogoraz im je pričao o sebi, svojim počecima, treninzima, odricanjima, a najviše ih je oduševilo kada im je pokazao pušku kojom gađa leteće golubove (disciplina trap) i zlatno odličje koje je u srpnju osvojio u Londonu.

- Bavite se sportom, bilo kakvim, ostavite se igrica i PlayStationa, poručio je Cernogoraz svim učenicima, a ravnatelji i djelatnici škola darovali su mu dječje ručne radove.

Zlatni se olimpijac s djecom družio i u Novigradu, gdje se u gradskoj školskoj dvorani okupilo šestotinjak učenika OŠ Rivarela i Talijanske osnovne škole iz Novigrada te OŠ Mate Balote iz Buja.

Mališani su se predvođeni svojim ravnateljima i učiteljima najprije dobro razgibali uz latino glazbu, a zatim su formirali olimpijske krugove, označene balonima u raznim bojama. Najpoznatiji hrvatski strijelac dobio je sliku, grafiku nastalu na ovogodišnjoj Školi dječjeg stvaralaštva Novigradsko proljeće na temu "Most", kako su poručili, "u znak sjećanja na druženje s osnovcima iz Novigrada i Buja te povezivanje svih u olimpijskom duhu". (T. KOCIJANČIĆ, K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter