Čermakova tvrtka kupuje crpke OMV-a

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Austrijski OMV odlučio je lanac benzinskih postaja u Hrvatskoj prodati tvrtki u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čemaka. Premda Čermak nije rekao točnu cijenu, naznačio je da se radi o cifri većoj od 100 milijuna eura.

Tvrtka OMV Hrvatska d.o.o. bit će prodana tvrtki Crodux derivati d.o.o. (Crodux), članici hrvatske grupacije Crodux Plin, priopćili su iz OMV-a, ističući da je time zaključen program definiranog smanjenja poslovanja.

Crodux će preuzeti svih 63 zaposlenika i 63 benzinska servisa kao i lokalni glavni ured OMV Hrvatska d.o.o. u Zagrebu.

U priopćenju OMV-a ne navodi se vrijednost transakcije za koju se očekuje da će biti zaključena u prvoj polovini ove godine nakon što je odobre nadležna regulatorna tijela, ali je general Čermak u razgovoru za Dnevnik 3 HRT-a kazao kako se radi o cifri od više od 100 milijuna eura.

'Radi se o najkvalitetnijem lancu benzinskih postaja u Hrvatskoj s najkvalitetnijim gorivom. Namjera nam je proširiti poslovanje na preko 100 benzinskih postaja', dodao je Čermak i najavio posao s termoelektranom vrijednom čak 600 milijuna eura.

'Financijska konstrukcija se još zatvara, ali u tom poslu nećemo biti sami. Bit će uključeno više opartnera i fondova', najavio je Čermak. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter