Čermak: Zainteresiran sam za Dinu i Dioki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zainteresiran sam za Dinu i Dioki", potvrdio je u Dnevniku 3 HTV-a umirovljeni general Ivan Čermak. Naime, Čermak je rekao da je obnovio pregovore o kupnji Diokija i DINA-Petrokemije pa njegov Crodux postaje ozbiljan interesent za bivšu tvrtku Roberta Ježića.

"Mogu to potvrditi. Prvi puta smo iskazali interes prije dvije godine. Sada idemo opet. U pregovorima smo s vjerovnicima i bankama. Dugovi su vrlo veliki", rekao je Čermak dodajući kako će se sve znati za 10 do 15 dana. O detaljima samih pregovora Čermak nije htio govoriti jer, kako je rekao, pregovori i dalje traju. 

Podsjetimo da je nedavno tročlana turska uprava krčke Dina Petrokemije, koju su imenovali iz Čališkana, podnijela ostavku. Turski investitori povukli su i pet milijuna eura državnog jamstva za udio u Diokijevoj tvrtki.

Jučer je stotinjak radnika Diokija blokiralo Upravnu zgradu tražeći od Vlade hitan sastanak nakon što je turski Čališkan "pobjegao glavom bez obzira". Najavili su kako će idućeg tjedna organizirati veliki prosvjed pred zgradom Vlade na Markovu trgu. Radnici već mjesecima nisu dobili plaću. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter