Cenzura ne postoji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecki One Piece Puzzle pobjednici su Art&Music Festivala 2006. godine, redovno gostuju na Viva la Pola! Festivalu, snimili su album s Francijem Blaškovicem i Gori Ussi Winnetouom, jedni su od rijetkih kojima je spot podlegao cenzuri u hrvatskom televizijskom eteru, cesto su prozivani i kao najkontroverzniji hrvatski bend, ali definitivno plijene pažnju originalnošcu i izuzetno energicnom glazbom kao i live nastupima. Osnovani su 2002. godine, danas djeluju u sastavu: pjevacica Ratka Rural, gitarist Armageljon Espaljon, basist Bartol i bubnjar Gospodin T. Ove godine im je izašao i debitantski album "13 zlatnih hitova".

U petak u klubu Uljanik OPP promovirat ce svoj novi album, a uoci koncerta moždane vijuge za citatelje Glasa Istre razgibali su basist Bartol i bubnjar Gospodin T.

- Je li cenzura spota bila i svojevrsna dobra reklama? Jeste li ju ocekivali, pogotovo s obzirom na to da gotovo i nema emisija u kojima se prikazuju glazbeni spotovi?

Bartol:
- Zabranjeno voce je oduvijek mamilo svojom slatkocom. Medutim, ne živimo u vremenu kada je cenzura doista moguca. Cenzori kao takvi nisu ništa više od uštogljenih urednika koji jednostavno ne žele mijenjati ono što, barem naizgled, funkcionira. Nama je cenzura odlicno došla, dignula je medijsku prašinu, pa smo nakon "skidanja cenzure" dospjeli na 1. mjesto nacionalne top-ljestvice i na vrhu se zadržali poprilicno dugo. No, da se izrazim potpuno jasno: cenzura ne postoji, ona je fantazma zavedenih. Kurac, odnosno reklama. Najsmješnije u cijeloj prici jest cinjenica da doista postoji cenzor i da on u svojem poimanju stvari doista misli da o necemu odlucuje.

- Hocete li na koncertu u Puli izvesti cijeli album i hocete li svirati i neke nove pjesme koje nisu na albumu?

Bartol:
- Da, izvest cemo sve pjesme s "13 zlatnih hitova", pokoji platinasti hit, dva cirkonijska i jedan dijamantni. OPP nikada ne svira unaprijed, sviramo ono što se nalazi na aktualnom albumu i eventualno pjesme s prijašnjih izdanja.

Gospodin T:
- Izvodenjem dosad objavljenih pjesama publici cemo pružiti i više nego dovoljnu terapijsku dozu adrenalinsko-zvucne energije uz stimuliranje svih osjeta, posebice seksualnih... Publika ce tek postati spremna za nove pjesme OPP-a, jer to, za sada, još nije. (T. TIDIC)

CJELOVITI INTERVJU S OPP-om CITAJTE U GLASU ISTRE OD CETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter