Centrifugalni sitotisak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostorija udruge Distorzija sinoc je bila poprište zanimljive izložbe sitotiskarskih radova umjetnickog kolektiva No Style Fuckers. Radovi nastali u berlinskoj sitotiskarskoj radionici Czentrifuga bili su izloženi na zidovima omogucivši posjetiteljima, kojih je nažalost bilo jako malo, da ih bez posebnog redoslijeda  razgledaju. Na stolovima su pak bili casopisi nastali u kreativnoj radionici Czentrifuge. Iako je u sklopu izložbe najavljen i videoperformans "Fake mistress", on je održan tek u 21 sat kada se okupio veci broj posjetitelja koji su došli na DJ show. Za glazbeni su dio bili zaduženi Gabba Reifenstihl, DJ Coosc Lardy Cake i Beat.

Skupina kreativaca No Style Fuckers (NSF) s radom je zapocela 2003. kao dio Do It Yourself (DIY) performansa i propagandnog projekta s nedefiniranim brojem clanova iz raznih zemalja. Koncept rada je specifican i ukljucuje ulicnu umjetnost, screen printing, dizajn atelijera, glazbenu i videoprodukciju te subkulturne djelatnosti. Osim toga, Czentrifuga je dio sociokulturalnog projekta rada s beskucnicima.

NSF pored klasicnih sitotiskarskih otisaka na papiru izraduje zakrpe, naljepnice, knjige, torbe, postere i magazine što se takoder moglo vidjeti na izložbi. Clanovi kolektiva NSF izvode razne performanse, izraduju instalacije, a nastupali su u više od deset zemalja diljem Europe. Njihovi radovi i videoprojekti mogu se razgledati na stranici www.czentrifuga.de.


Podijeli: Facebook Twiter