Centar za mlade HZZ-a u Puli tek iduće godine

(D. LOVROVIĆ)
(D. LOVROVIĆ)

Zadnjeg dana srpnja u zagrebačkom područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvoren je Centar za mlade kojeg je predstavio i svečano otvorio sam ministar Mirando Mrsić.

Tom je prigodom istaknuo da su mladi i njihova nezaposlenost najvažniji fokus njegovog ministarstva i HZZ-a te su svi projekti i mjere koje kreiraju, usmjerene na poboljšanje zapošljivosti mladih i njihovog položaja na tržištu rada. Prema posljednjem popisu stanovništva u Hrvatskoj živi 739.461 mladih osoba u dobi od 15 do 29 godina, stoga je Centar za mlade prilagođen upravo njima, odnosno mladima u potrazi za poslom.

- Ovom inicijativom ostvaruju se daljnje pretpostavke za realizaciju garancije za mlade i našeg nastojanja da mladim osobama u što kraćem roku osiguramo zaposlenje, obrazovanje za potrebe tržišta rada, stručno osposobljavanje ili naukovanje, izjavio je tom prigodom Mrsić.

Mogu li Centar za mlade pri HZZ-u očekivati i mladi Puljani, od Matijane Blašković, iz Odjela za odnose s javnošću i međunarodnu suradnju HZZ-a, doznajemo da mogu, no tek iduće godine.

- Nažalost, zbog ograničenih sredstava, područni ured HZZ-a u Puli Centar za mlade će otvoriti tek iduće godine. Do kraja ove godine Centri će se otvoriti u većim ispostavama poput Osijeka, Rijeke i Splita, a potom slijedi otvaranje centara za mlade u ostalim područnim uredima, pojasnila nam je Blašković.

Na pitanje koje će konkretne mjere ponuditi Centar za mlade, a koje Zavod već nema, veli da će Centar raditi isključivo s mladima i njihovim potrebama. (Nera SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter