Centar za inkluziju dobio kombi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Polaznici poludnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškocama i zaposlenici šivaonice Centra za inkluziju u Labinu, njih 16, u srijedu su dobili vozilo neophodno za sadržajniju svakodnevicu. Kombi marke Renault promoviran je za kratke svecanosti na starogradskom Titovu trgu, kamo ga je dovezla dogradonacelnica Labina Eni Modrušan.

Bilo je to pravo iznenadenje za korisnike pa su ucas ispunili vozilo za osam putnika, staro tri godine, koje je pulski Centar za inkluziju kupio za 105 tisuca kuna. Ta je udruga izdvojila 30 tisuca, Fina je donirala pet tisuca, koliko i gradani, a SDP Raše 3.210 kuna. Ostatak od 60 tisuca kuna pokriven je dijelom godišnje dotacije Grada Labina, prvotno namijenjene za place troje djelatnika Centra za inkluziju, za što je u meduvremenu sredstva odobrilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Ozren Catela, tajnik Centra, objasnio je da ce njihovi korisnici napokon lakše na izlete, gradske priredbe i slicne programe. Kombi ce, najavio je, moci koristiti i ostale srodne organizacije u Labinu poput Crvenog križa ili Udruge osoba s invaliditetom. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter