Centar susreta maslinara u gradu maslinovog ulja

Idućeg vikenda smotra ulja u Vodnjanu (D. ŠTIFANIĆ)
Idućeg vikenda smotra ulja u Vodnjanu (D. ŠTIFANIĆ)

Tradicionalna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja od sljedećeg petka, 13. do nedjelje, 15. studenog održava se u Vodnjanu. Bit će priređene brojne gastronomske radionice, predavanja, turistički obilasci, a uz otvorene kušaonice vina i maslinovih ulja, u ovom događaju sudjelovat će cijeli grad. Na nadolazeću manifestaciju, koja je već prepoznatljiv brand Vodnjana kao grada maslinovog ulja, osvrnuo se vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja vrlo je prepoznatljiva zbog svoje sadržajnosti. Zbog toga je umnogome pridonijela popularizaciji maslinovog ulja, ističe Vitasović.

- Na početku, kad smo unazad 11 godina krenuli s ovom manifestacijom imali smo za cilj promovirati mlado maslinovo ulje. Prije toga se uvijek mislilo da ulje mora odležati par mjeseci da bi bilo dobro za korištenje. Međutim, upravo je mlado ulje najkvalitetnije, mi smo kroz tu manifestaciju to htjeli pokazati i dokazati.

Osmislili smo je u prvom redu da maslinovo ulje približimo samim potrošačima, da ga promoviramo na neki drugi način. Dakle, ne samo da netko dođe na sajam, kupi ili kuša ulje nego smo to htjeli napraviti kroz vrhunsku gastronomiju koja se tamo nudi, a sudjeluju najpoznatiji kuhari naše županije, ali i gosti. Uz to, naravno, promoviramo i sam naš kraj jer 20-ak tisuća gostiju koji svake godine posjećuju tu manifestaciju su itekako lijepa i velika brojka, ističe Vitasović. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter