Centar Štinjana napokon će se obnoviti

Štinjanski Šaliž napokon će dočekati obnovu (B. PETROVIĆ)
Štinjanski Šaliž napokon će dočekati obnovu (B. PETROVIĆ)

Nakon gotovo tri desetljeća Štinjanci bi ove godine napokon trebali dočekati sanaciju "Šaliža" - ceste u centru naselja koja je nekada bila popločana kamenom, što se promijenilo s kopanjem za vodovodnu mrežu daleke 1986. godine. U međuvremenu su kamene ploče uglavnom nestale, a ulica je (pre)kopana još nekoliko puta. Trenutno je u katastrofalnom stanju, zimi puna blata, a ljeti prašine…

Predsjednik Mjesnog odbora Štinjan Dušanko Babić kaže da je u ovogodišnji Program održavanja komunalne infrastrukture ušla i Ulica sv. Margarete, odnosno "Šaliž". Iako se među mještanima odmah pojavila bojazan da će se cesta asfaltirati i time izgubiti dio vizualnog identiteta ovog mjesta, Babić veli kako bi se ulica po projektu trebala popločati kamenim pločama čime bi joj se, nakon desetljeća nemara, napokon vratio prvobitni izgled.

- Koliko će investicija koštati još uvijek ne znamo, trenutno je u izradi izvedbeni projekt, no nadamo se da će se dokumentacija uskoro biti gotova i sanacija početi što prije veli Babić. Dodaje, da su već razgovarali sa stanarima da se prije obnove priključe na kanalizaciju, kako se ulica više ne bi trebala ponovo prekapati. (Piše Borka PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter