Centar Pule: Kupci bježe, ne mogu plaćati karticama

Ilustracija (N. L.)
Ilustracija (N. L.)

Od petka 7. lipnja stotinjak HT-ovih korisnika u pulskoj starogradskoj jezgri su bez telefonske linije i bez internetske veze zbog presijecanja telekomunikacijskih kablova u Anticovoj i Flaciusovoj ulici tijekom radova na kanalizacijskom obalnom kolektoru.

Otežano je i poslovanje brojnih ugostiteljskih i poslovnih subjekata na i oko Foruma te u Ulici Sergijevaca. Bez telefonske linije, interneta a time i bez fiskalnih blagajni je i kafić Sirena na Forumu. Blagajna im radi preko sticka kojeg su za tu svrhu morali kupiti. Naveli su nam i da, koliko znaju, telefonsku liniju nemaju ni kafići Dijana, Cvajner te neki od restorana.

Bez linije je i izložbeno-prodajni prostor "Atelje Augusta" u pokrajnjoj uličici Augustov prolaz. Kako doznajemo od Corine Šćulac nekoliko su puta tražili od HT-a da riješe kvar, ali ništa se ne događa.

- Najveći mi je problem što ne rade POS aparati pa klijenti kupljeno ne mogu platiti karticom, veli nam vlasnica ateljea Branka Legović uz riječi da je na taj način u mjesec dana izgubila čak osam klijenata, a neki čak i demonstrativno odu.

Zanimljivo je da telefoni već više od mjesec dana ne rade ni Katastru. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter