Centar Pule bit će raskopan još najviše mjesec dana


"Kojom se dinamikom izvodi plinofikacije najužeg dijela centra grada, Flanatičke ulice i Ulice Sergijevaca, te posebno kod tržnice? Takve dinamike ne bi se postidjeli ni antički graditelji Pule. Kanali su danima otvoreni, potom se zatrpaju pa 15, 20 dana zone ostaju prašnjave, a završno asfaltiranje, izgleda, odrađuje se kako je koga volja jer izgleda da izvođači rade samo osam sati na dan."

"Probleme na koje se naišlo u centru grada trebalo je očekivati i bolje se pripremiti jer je očigledan velik raskorak u fazama. Moglo se to primjerenije vremenu i načinu odraditi", javno je kritizirao radove na gradnji nove plinske mreže i raskopani centar Pule IDS-ov gradski vijećnik Marko Martinčić na preksinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća. A kada je i vijećniku vladajućih "prekipjelo", onda je jasno da je tako i građanima koji svakodnevno preskaču rupe i raskopane kanale u centru grada.

- Radovi u Flanatičkoj i Ciscuttijevoj ulici su dovršeni i one su "pod plinom" jer su izrađeni i priključci za korisnike. U Ciscuttijevoj domaćinstvima predstoji izraditi instalacije i moći će koristiti prirodni plin. Gotovi su radovi i u Carrarinoj, a došli smo i pred kraj radova u Ulici Castropola, dok smo u Ulici Sergijevaca stigli sve do Foruma i predstoji odraditi tek krak na parkiralište za dvije zgrade koje se tamo nalaze, pojašnjava direktor Plinare Dean Kocijančić.

- Sada krećemo na Kapitolinski trg da bi prirodnim plinom osigurali Politehniku, te nam potom predstoji u Kandlerovoj ulici provlačenje nove instalacije kroz staru cijev za koju vjerujemo da je dovoljno široka da u tome uspijemo. Nova cijev u Kandlerovoj će se provlačiti od Porta Stovagnane do kraja popločanja ulice, kaže nadalje i najavljuje gašenje proizvodnje i pogona gradskog plina na čijoj će lokacija ubrzo niknuti punionica stlačenog prirodnog plina za autobuse Pulaprometa.

No, s obzirom na raskopane pješačke sezone uoči turističke sezone koja počinje odmah nakon Uskrsa, što pokazuje i velik broj gostiju koji svakodnevno razgledava pulske znamenitosti, pitali smo ga zbog čega se ponovno na početku turističke sezone po Puli kopa na svakom koraku. Valja podsjetiti da se, osim plinofikacije, iznenada ukazao nužnim "popravak" šahtova na rotoru na ulazu u grad, mjesec dana traju radovi (a nigdje izvođača) u Kolodvorskoj ulici…(G.ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter