Centar Medulina spojit će se na kanalizaciju

Radovi će se odvijati u medulinskoj staroj jezgri (M. ANGELINI)
Radovi će se odvijati u medulinskoj staroj jezgri (M. ANGELINI)

Gradnja kanalizacije i rekonstrukcija vodovodne mreže u centru Medulina počela je jučer i trajat će do 15. studenog. Za vrijeme sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, radovi će biti obustavljeni.

- Želja nam je spojiti cijelu staru jezgru na kanalizacijski sustav s obzirom da će od ljeta biti u funkciji novoizgrađeni ispust na Marleri. Projekt je težak 2,6 milijuna kuna plus PDV, a financiraju ga Hrvatske vode s 90 posto i ostatak Albanež. Izvođač radova je pulska Cesta, a nadzor vrši tvrtka Urbis odnosno Filip Banovac.

Izgradit će se 950 metara kanalizacije i kompletno obnoviti vodovodna mreža, a zahvat je prilično zahtjevan s obzirom na postojeću infrastrukturu koja je stara preko 50 godina. Istovremeno će se napraviti i priprema za električnu mrežu i rasvjetu kako bi se kasnije samo provukli kabeli. Nema crpne stanice, sve ide gravitacijskim vodovima, rekao je na konferenciji za novinare medulinski načelnik Goran Buić.

Dodao je da je spajanje stare jezgre na kanalizaciju povijesni trenutak za Medulin, čime će se stati na kraj situacijama u kojima je fekalna odvodnja izbijala na prometnice.

Zona obuhvata radova kreće iz pravca Ližnjanske ceste prema crkvi Svete Agneze, obuhvaćajući Katikulić, nastavlja se prema apoteci s obuhvatom dijela Ribarske ulice, i dalje prema Slanom puču, zahvaćajući dio ulice SAD.

Direktor Albaneža Edo Krajcar rekao je da će se na kanalizaciju spojiti 140 objekata i da je riječ o 11 kanala u staroj jezgri. Što se tiče alternativnih pravaca vožnje, oni trenutno ne mogu svi biti poznati jer će se radovi izvoditi u etapama, a mještane će se navoditi na obilazak prometnom signalizacijom. (T. GRBIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter