Centar Liče Faraguna konačno s primjerenim dvorištem

Od gole betonske površine do humanog okruženja (I. RADIĆ)
Od gole betonske površine do humanog okruženja (I. RADIĆ)

Klupko radosti ispleli su u dvorištu labinskog Centra Liče Faraguna polaznici te osnovne škole za djecu s posebnim potrebama i đaci susjedne osmoljetke Matije Vlačića na svečanom otvorenju "Igrališta radosti".

Prigodnim zajedničkim programom koji su upotpunili i polaznici plesnog studija Cool step, proslavljeno je pretvaranje gole betonske površine tih pedagoških ustanova u humanije okruženje s prilagođenim spravama te dobro osmišljenom zelenom površinom.

Projekt vrijedan 190 tisuća kuna iniciralo je Gradsko društvo Crvenog križa, osiguravši 52 tisuće kuna za igrala - njihalo, vrtuljak, tobogan, penjalicu. Grad je dodao 120 tisuća, Mjesni odbor Donji Labin sedam, Cool step jednu, a 10 tisuća kuna osvojenih u glazbenom showu HRT-a "Pjevaj moju pjesmu" donirale su Nicole Vidak, Katarina Mulavdić, Marina Rajković Tireli i Silvija Rejec Martinčić. Igralište je besplatno projektirao labinski arhitekt Nino Rocco, a radove je izvelo Komunalno poduzeće 1. maj.

- Dvorište nam je bilo prazno, falilo je igralište. Sada je konačno lijepo, jedva čekam isprobati ljuljačku, rekla nam je Sanja Nežić iz Buzeta, učenica Centra koji polazi 17 korisnika iz Labinštine i ostalih dijelova Istre.

Predsjednik Crvenog križa Moreno Milevoj naglašava da su građani, prilozima u akcijama solidarnosti, utkali sebe u "kampo" koje će zbližiti đake dviju škola.

"Nećemo stati na ovome, računamo na nastavak suradnje s lokalnom zajednicom, gospodarstvenicima i drugim donatorima", kaže Milevoj.

"Kad se male ruke slože, sve se može. Veseli prihvaćanje ovakvih projekata od šire zajednice jer je glavna uloga Grada upravo animirati građane na zajedničko stvaranje uvjeta za ugodan život. Ovo je igralište novi dokaz da s pravom nosimo titulu grad-prijatelj djece", poručio je prvi čovjek Labina Tulio Demetlika. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter