Centar Casanova u kaštelu i biciklistička staza od Tara do Lima

Turisti žele više znati o boravku Casanove u Vrsaru - s Casanovafesta (Arhiva)
Turisti žele više znati o boravku Casanove u Vrsaru - s Casanovafesta (Arhiva)

Vrsar očekuje nastavak pozitivnog trenda turističkog prometa u ovoj godini, tim više što ponovno ulažu u turističku infrastrukturu da bi poboljšali uvjete boravka svojih gostiju. Lani je ova općina ostvarila 195.375 dolazaka i 1.425.809 noćenja, što je osam posto više dolazaka i tri posto više noćenja nego u 2014. godini. Prema podacima Turističke zajednice, u javnu turističku infrastrukturu ove se godine ulaže 2,7 milijuna kuna, a osim u kanalizaciju i parkirališta, dječja i sportska igrališta, važan će se akcent dati na plaže.

Plaže i sportska igrališta

U uređenje i opremanje gradske plaže uložit će se 150.000 kuna, u javne sanitarne čvorove 250 tisuća, a za adaptaciju kule u starom gradu u interpretacijski centar Casanova 300 tisuća kuna. Riječ je o kuli u sklopu starih zidina kraj kaštela u Vrsaru koja dosad nije bila valorizirana. Taj prostor od 20-ak kvadrata u tlocrtu ove bi se godine novcem iz općinskog proračuna trebao obnoviti i potom dobiti adekvatan sadržaj. Kako nam veli Vugrinec, Casanova se nameće sam po sebi jer brojni turisti pitaju gdje bi mogli saznati nešto više o posjetu ovog slavnog ljubavnika Vrsaru. Upravo bi taj prostor, koji još nije osmišljen do kraja, bio mjesto gdje bi se svi gosti mogli informirati o toj činjenici kroz prijevod njegovih memoara i povijesne kostime iz toga doba. Također, u kuli se planira urediti i izložbeni prostor.

- Navedene investicije svakako će pridonijeti boljem životnom standardu i kvaliteti življenja domicilnog stanovništva, ali i poboljšanju uvjeta boravka turista. Uređenje sportskih igrališta posebno je važno zbog mogućnosti sportskih priprema raznih ekipa u periodima izvan glavne sezone, kazala je direktorica vrsarskog TZ-a Natalija Vugrinec.

Novina je i veća suradnja s klasterom TZ-a Poreštine s kojima se zajednički promoviraju na turističkim tržištima te razvijaju zajedničke proizvode. Jedan od njih bit će i biciklistička staza koja će se pružati od Tara pa sve do Limskog kanala. Direktorica Vugrinec ističe i da se ove zime posebno radi na ponovnom privlačenju gostiju iz Rusije, a vidljiv je i pozitivan trend bukinga s britanskog tržišta uz promociju na tradicionalnim tržištima.

Hotel i kamp otvoreni i zimi

- U ovoj godini u svim vrsarskim objektima očekuje se nastavak pozitivnih trendova iz 2015. godine kojima smo jako zadovoljni. Dobri turistički rezultati posljedica su dosadašnjih ulaganja u podizanje kvalitete ponude i usluga, kako u objektima hotelskih poduzeća Maistra i Valamar, tako i u obiteljskom hotelu Vista i privatnom smještaju, zatim zahvaljujući marketinškim i prodajnim aktivnostima, stalnim pomacima u uređenju mjesta te brojnim i kvalitetnim manifestacijama tijekom ljetnih mjeseci, ali i u periodu pred i posezone, zaključuje Vugrinec.

Čitavu zimu u Vrsaru su otvoreni hotel Pineta i kamp Porto Sole, a moguć je smještaj i u brojnim apartmanima u privatnom smještaju. (Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter