Čemu znakovi i zabrana parkiranja na rivi?

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Kao i uvijek, oblaci i za odlazak na plažu ružno vrijeme u Pulu su donijeli mnoštvo turista iz istarskih ljetovališta. Od ranog jutra kolone vozila slijevale su se u Pulu, što bliže starogradskoj jezgri, pa ne čudi da je već prije podneva teško bilo pronaći mjesto na nekom od gradskih parkirališta. Međutim, to nije omelo turiste da pronađu najbolji besplatan parking, na rivi u pješačkoj zoni redom su turisti poslagali vozila koristeći neradni dan prometnih redara i službe za premještanje vozila, odnosno pauka.

Nedostatak parkirnih mjesta u Puli tijekom oblačnih i kišovitih dana kada većina turista pohrli razgledati pulske znamenitosti, nitko ne spori, međutim, ignoriranje znakova koji ukazuju na pješačku zonu, kakva god ona bila, odnosno znakova zabrane parkiranja ukazuje na to da je potreban dodatni napor da bi se uvelo reda u ovu sve uobičajeniju pojavu.

Turisti sasvim sigurno u svojim zemljama ne parkiraju vozila na mjestima gdje je to zabranjeno s obzirom na to da su u inozemstvu kazne za takve prekršaje višestruko veće nego u Hrvatskoj. Možda bi, pak, Pula parking trebao uvesti prekovremeni rad pauka i time, bez sumnje, značajno prihodovati. U suprotnom, kako nedjeljom ni policija nema vremena uvoditi reda na rivi, vozila uredno posložena na obali pulske luke postat će (već jesu) uobičajena pojava. Čemu onda znakovi i zabrana parkiranja? (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter