Cemu dežurni veterinari?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cemu služe dežurstva u veterinarskim ambulantama, pita se naša citateljica (podaci poznati redakciji) kojoj je prošle nedjelje ujutro uginuo pas, koker španijel. Tvrdi da se sve moglo izbjeci da je veterinar, jedini kojeg je u nedjelju u 0.40 sati mogla dobiti telefonom, želio intervenirati na vrijeme.

- Opisala sam mu simptome koje je imao moj pas, a poceli su u 19 sati u subotu, od njegovog cudnog mirovanja, povracanja blijedožute tekucine do crvenog krvavog proljeva. Na sve to on je rekao da dodem u nedjelju u 8 sati. Od šoka sam ostala bez rijeci i cijelu noc sam probdjela s psom, koji je na kraju uginuo u nedjelju u ranim jutarnjim satima, kaže citateljica.

Pricu nam je potvrdio i veterinar Mario Mešcic, koji je te noci razgovarao s vlasnicom psa. No, opovrgnuo je da je sve pocelo u 19 sati te tvrdi da je gospoda rekla da je to trajalo cijeli dan u subotu.

- Rekla je da je sve pocelo u 10 sati, a zvala me sat vremena nakon ponoci. Razgovarao sam s njom i prema simptomima zakljucio da nije rijec o trovanju te da može pricekati do jutra, kaže Mešcic.

No, citateljica tvrdi da joj veterinar nije postavio nijedno potpitanje pa cak ni ono kada je sve pocelo. Nazvala ga je ponovno kad je pas uginuo, a on se, kaže, poceo pravdati da je rekla da samo povraca, ali ne i da ima proljev. Zvala je i ravnatelja Veterinarske stanice Pula Renata Peteha tražeci objašnjenje, a on ga je obecao poslati napismeno. Kaže da je Peteh rekao da u svakom slucaju veterinar nije smio tako postupiti.

- Kod poziva se uvijek radi o osobnoj procjeni veterinara i trebao je izaci na teren, no i gospoda je trebala zvati ranije jer sam cuo da su simptomi trajali cijeli dan. Zanimljivo je da ima još dežurnih ambulanti, no nitko od njih se nije javio gospodi te noci. Zakonski smo obvezni dežurati 24 sata, komentirao je Peteh.


Podijeli: Facebook Twiter