"Cempres" impresionirao žiri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na trecem vižinadskom likovnom ex temporeu Ars Sacra ove se godine okupilo šezdesetak akademskih i amaterskih likovnih umjetnika, koji su se predstavili s 88 radova. Tema je, kao i prijašnjih godina, bila slobodna u smislu umjetnickog shvacanja sakralnog, kao i prihvacanja svih tehnika i podloga, od slikarskih do instalacija, objekata, fotografija i drugih vrsta likovnih radova razlicitih dimenzija.

Topao i lijep cetvrtak ocito je poticajno djelovao na umjetnike pa je nakon deset sati rada Batistelina šterna, kod koje je bila baza ex temporea, osvanula okicena brojnim djelima. I ove godine umjetnici su se iskazali razlicitim ikonografijama.

Troclani žiri u sastavu nacelnik i povjesnicar umjetnosti Marino Baldini, akademski umjetnik Eugen Varzic i povjesnicarka umjetnosti Lorella Limoncin Toth najboljom je proglasio drvenu skulpturu "Cempres" Grožnjanca Marina Jugovca.

Druga nagrada pripala je Porecanki Adrijani Šuran za sliku "Sveti Jeronim", dok je treca nagrada otišla Elsi Deliga iz Trsta za rad "L'ultima cena - posljednja vecera."

Trojici najboljih dodijeljene su novcane nagrade, koje sponzoriraju Opcina Vižinada, njena Turisticka zajednica i Zajednica Talijana, u cijem vlasništvu ostaju radovi.

Pohvale žirija zaslužila je i skulptura Puljanina Vedrana Šilipetra te fotografije "Trenutak spoznaje" Višnjanca Željka Bobanovica i "Detalj Vižinade" Karlovcanina Marija de Trempisa. Priznanje sponzora, pulske galerije Milotic dobio je Slobodan Kokotovic iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter