Celništvo opovrgava stecaj Delfina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treba pronaci model placanja kazne financijskoj policiji zbog neplacanja poreza u proteklih pet godina, zakljucak je s izvanrednog skupa clanova lucice Delfin, održanog nakon pristiglog rješenja financijske inspekcije koja udrugu PŠRD Delfin tereti iznosom od 977 tisuca kuna.

Buduci da u slucaju negativnog odgovora na žalbu naplata kazne postaje obvezujuca, lucica ce taj iznos trebati platiti unatoc naknadnom, eventualnom, pokretanju sudskog spora. Stoga su neki clanovi na skupu inzistirali da se pronade model kojim ce se kazna platiti, no bilo je i onih koji su iznijeli zamjerke celništvu kluba. Prevladali su oni usmjereni k pronalaženju rješenja i solidarnosti medu delfinašima. Pojedince je, doduše, zasmetalo što su, od 1.500 clanova PŠRD-a, na skup pozvani samo clanovi lucice, no pojašnjeno je da je to zato što je financijska policija obavila nadzor samo nad njom.

I dok se rasprava na skupu usmjeravala k dogovoru, pojedinci iz redova celništva kluba za ovaj su slucaj optužili novinare, ciji su napisi o bankrotu i stecaju kluba, prema njihovim rijecima, umanjili bonitet kod banaka. Takvo su razmišljanje opravdali tvrdnjama da, ako Delfin ode u stecaj, vlasnik lucice postaje Grad Pula, koji ju jedva ceka "utopiti" nekom zainteresiranom investitoru.

Doduše, nejasno ostaje zbog cega su celnici kluba uopce posjecivali banke kada su na skupu u nekoliko navrata isticali da na racunu imaju, samo ove godine, prihodovana 1,3 milijuna kuna, da je to dovoljno za podmirenje kazne te su opovrgnuli stecaj udruge.


Podijeli: Facebook Twiter