Čelnik Plinacroa Mladen Antunović podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović objavio je danas da je podnio ostavku na tu dužnost. Na konferenciji za novinare Antunović je kazao da od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji ujedno čini i Skupštinu Plinacroa, očekuje da prihvati tu ostavku.

Iako se o Antunovićevoj smjeni nagađa od kraja prošle godine, kad je Vrdoljak u Ministarstvu gospodarstva zamijenio Radimira Čačića, Antunović je izbjegavao odgovoriti na pitanje je li već tada donesena odluka da on mora otići te je ponudio razloge zbog kojih se na to sam odlučio.

Glavni je razlog, kaže Antunović, to što Uprava Plinacroa nije dobro funkcionirala, za što je, veli, i sam kriv jer je ostalim članovima dao punomoć da obavljaju poslove u ime društva.

- Kako ni ja ni Plinacro ne bismo bili na teret HNS-a i koalicijskoj vladi, podnosim ostavku. U poslovnom svijetu o sudbini uprave odlučuju samo rezultati, međutim, kad vas na ovakvo mjesto postavi politika presudna je i percepcija javnosti, a ona nije bila dobra, priznao je Antunović.

Kaže da i dalje ne sumnja u odluke da se u Plinacrou zaposli Zlatko Taritaš, suprug ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, niti da se angažira odvjetničko društvo u kojem je suvlasnica Ivana Saucha, supruga premijerovog šefa kabineta. Jedino što si zamjera, ponovio je, punomoći su koje je dao ostalim članovima Uprave i uvjeren je da je to kumovalo njegovoj smjeni.

- Navodne afere i podmetanja počeli su kad sam zaustavio kupnju luksuznih automobila u Plinacrou pa vi sad zaključite zašto se to dogodilo, kazao je Antunović.

Na pitanje tko su ljudi koji su mu podmetali i stvarali probleme, Antunović je odgovorio da će se pozvati na jednog čovjeka i savjetovati novinarima da to istraže. Također je na novinarsko pitanje prije nekoliko dana koje javno poduzeće nije pustilo nadzor Ministarstva financija u provjeru poslovanja odgovorio: "Zoran, premijer Zoran Milanović".

Antunović je pak novinarima otkrio da u Plinacru postoji još jedna policijska istraga i da se tiče zahtjeva tvrtke Montmontaža - plinovod, koja je Plinacrou ispostavila dodatni račun za obavljene poslove od 56 milijuna kuna.

- Predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović ne odlazi zato što je radio nešto van zakona, nego zato što mu rezultati u investicijama nisu bili dobri i zato što Uprava tijekom cijeloga svog rada nije bila homogena, izjavio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

On je nakon Antunovićeve najave da će podnijeti ostavku, novinarima u Vladi naglasio i da predsjednik Uprave Plinacroa ne odlazi ni zbog zapošljavanja supruga ministrice Anke Mrak Taritaš.

Peteročlanu Upravu Plinacroa Vrdoljak smatra preglomaznom te je najavio da će se ona uskoro smanjiti. (J. MARIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter