Čelnici SAFA-e osumnjičeni za namještanje utakmica!

Suspendirani predsjednik južnoafričkog saveza Kirsten Nematandani (Foto Reuters)
Suspendirani predsjednik južnoafričkog saveza Kirsten Nematandani (Foto Reuters)

Predsjednik Južnoafričkog nogometnog saveza (SAFA) Kirsten Nematandani, izvršni direktor Dennis Mumble i još tri dužnosnika saveza suspendirani su zbog namještanja rezultata prijateljskih utakmica "Bafana Bafane".

Nematandani i društvo su namjestili četiri prijateljske utakmice južnoafričke reprezentacije uoči SP-a koje je 2010. održano u toj zemlji. Ispostavilo se da su utakmice Južne Afrike protiv Tajlanda, Bugarske, Kolumbije i Gvatemale namještene u korist jedne azijske kladioničarske kriminalne skupine.

Čelnici SAFA-e su pali tijekom FIFA-ine istrage o Singapurcu Wilsonu Perumal Raju koji je zbog namještanja utakmica završio u zatvoru.

Perumal Raju i njegova agencija Football 4U organizirali su prijateljske utakmice i uz pomoć sudaca namještali rezultate za kladioničarsku mafiju. Perumal Raju je osuđen na dvije godine zatvora, no čeka ga još nekoliko suđenja.

"Ovo je iznimno teška situacija za naš savez i južnoafrički nogomet. Želimo se ispričati zbog ponašanja vodećih ljudi saveza. Oni su odmah suspendirani i sazvana je izvanredna Skupština saveza," kazao je dopredsjednik saveza Mwelo Nonkonyana koji će voditi SAFA-u do novih izbora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter