Celnici HNS-a moraju staviti mandate na raspolaganje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugo najavljivani posjet delegacije Hrvatskog nogometnog saveza resornom ministru Željku Jovanovicu konacno je došao na red ove srijede. Šestoricu izaslanika iz Rusanove su docekali Jovanovic i njegov pomocnik Petar Skansi.

Sastanak se odvijao iza zatvorenih vrata i trajao cetrdesetak minuta. Doneseni su i odredeni zakljucci, ali sugovornici nisu na isti nacin doživjeli sastanak. Naime, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebric objasnio je novinarima da su postavljeni temelji za daljnju komunikaciju i suradnju, a desetak minuta kasnije Jovanovic je eksplicitno rekao da celnici HNS-a moraju staviti svoje mandate na raspolaganje te da nemaju podršku resornog ministarstva.

Pored Zorislava Srebrica, delegaciju HNS-a cinili su predsjednik Vlatko Markovic, dopredsjednik Miroslav Uljan, predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i predsjednik Komisije sudaca Dušan Kukic. Nakon sastanka se predstavnicima medija obratio glavni tajnik, a svi ostali su posjedali u dva vozila. Na zamolbu da Markovic iznese svoje dojmove o razgovoru s Jovanovicem, Srebric se samo nasmijao i kratko rekao: - Drugi put.



Kad se u obzir uzme dosadašnji opus HNS-ovaca, nije teško naslutiti da je ministrova interpretacija osjetno preciznija od Srebriceve.

- Prije mjesec dana vodstvo HNS-a je tražilo prijem u Ministarstvu, ali to je odgodeno zbog zdravstvenog stanja glavnog tajnika. Temu ovog sastanka predstavljalo je aktualno stanje u hrvatskom nogometu, a tu je naš stav vrlo jasan i izricit. Izrazili smo svoje nezadovoljstvo radom HNS-a. Znamo da mi, kao politicari, ne možemo utjecati na smjenu aktualnog vodstva HNS-a, ali naglasili smo da su oni direktno odgovorni za probleme koji danas postoje u hrvatskom nogometu, rekao je ministar.

S obzirom na to da je sastanak održan mjesec dana nakon zahtjeva iz Rusanove, Jovanovic i Skansi ocekivali su da ce ih delegacija HNS-a upoznati sa svojim planom za izlazak iz ovakve situacije.

- Medutim, nismo culi ništa o tome. Iz tog razloga smo im i rekli da nemaju podršku resornog ministarstva te da smatramo da u najkracem mogucem roku moraju postupiti u skladu s clankom 12. Statuta HNS-a, gdje jasno piše da su odgovorni za stanje u hrvatskom nogometu. Od vodstva HNS-a ocekujemo sazivanje Izvanredne skupštine na kojoj moraju predociti svoj akcijski plan za rješavanja krize u hrvatskom nogometu i staviti svoje mandate na raspolaganje. Neka Skupština odluci mogu li ti ljudi i dalje voditi nogometnu organizaciju. To je minimum onoga što aktualno vodstvo HNS-a može napraviti, dodao je Jovanovic. (Davor PETROVIC/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter