Cello i glazba za mene su sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu skorašnjeg nastupa u pulskoj Areni, 3. srpnja u 21 sat, nakon Stjepana Hausera razgovarali smo i s drugom polovicom 2 Cellosa, Lukom Šulićem.

- Nastupit ćete na jednoj od najljepših pozornica na svijetu. Što za Vas znači pulski nastup?

- Izuzetno se veselim tom nastupu. Ne samo zato jer je to jedan od najljepših koncertnih ambijenata u svijetu gdje nastupaju samo najveći, nego i s intimnije strane, zato jer je to Stjepanov grad pa će mi biti vrlo drago i zanimljivo promatrati njega uoči i za vrijeme tog koncerta. Nevjerojatno je uzbuđen i nabrijan. Kaže da će u Puli imat tremu prvi put u životu!

- Kako funkcionirate kao duo?

- Mislim da se odlično nadopunjavamo u umjetničkom, ali i u privatnom svijetu. Uz njega stvarno nikad nije dosadno. Nekad se znamo i posvađat', ali to je sve zato jer nam je obojici stalo do toga što radimo, da napredujemo i idemo dalje kroz nove izazove koje nam ovaj život nosi.

- Što za Vas znači violončelo, upoznajte naše čitatelje kako je nastala ta velika ljubav, jesu li počeci bili teški?

- Cello i glazba su za mene sve. Dolazim iz glazbene obitelji, moj tata je također čelist. Ne sjećam se kako samo počeo jer sam bio jako mali, imao sam pet godina. Znam samo da mi je to uvijek bila glavna stvar i strast u životu kojoj sam podredio apsolutno sve. Tako će to biti dok ne umrem. Jednostavno sam rođen za to što radim. (V. BEGIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter