Celija: Spremni smo osvojiti set medalja

Boćarska reprezentacija: Leon Brnić, Darijan Živolić, Goran Percan, Ante Grančić, Milan Celija i Roland Marčelja
Boćarska reprezentacija: Leon Brnić, Darijan Živolić, Goran Percan, Ante Grančić, Milan Celija i Roland Marčelja

Pred boćarskom reprezentacijom Hrvatske nastup je na Svjetskom prvenstvu koje će se održati od 9. do 16. studenog u argentinskoj Bahia Blanci.

Uoči puta za Argentinu u Poreču su održane posljednje mini pripreme tijekom kojih su predstavljena petorica reprezentativaca koje je izbornik Milan Celija na svom širem popisu podcrtao kao trenutno najbolje i najspremnije boćare za dostojno predstavljanje Hrvatske.

Tako za sedam dana put Argentine kreću Darijan Živolić iz porečke Istre, Rakljanac Goran Percan koji brani boje riječkog Vargona te još dvojica njegovih klupskih kolega, Leo Brnić i Roland Marčelja. Kao peti putnik na popisu se nalazi Ante Grančić iz Imotskog.

- Krećemo na Svjetsko prvenstvo nakon četiri reda priprema i jednog turnira u Vrgorcu. Pet igrača koje sam izabrao trenutno su u najboljoj formi i znamo da se znaju nositi s pritiscima te se nadam da će opravdati povjerenje - rekao je na predstavljanju izbornik reprezentacije Milan Celija, kojemu će nakon lanjskog pazinskog EP-a ovo biti debi na i svjetskoj sceni.

Iako glavninu kreme svjetskog boćanja čine Europljani, konkurencija je puno teža, pa će i teže biti ponoviti pazinske rezultate, dva zlata i dvije bronce.

- Teško je prognozirati, to je sport, ali ja se nadam da smo uz malo sreće, jer imamo kvalitetu, spremni osvojiti set medalja, po jednu svakog sjaja - dodao je izbornik.

Podijeljene su i uloge, odnosno zna se i koji će se igrač u kojoj disciplini na svjetskoj boćarskoj smotri boriti za što bolje rezultate i pokušati opravdati očekivanja koja i nisu mala, s obzirom na dosadašnje rezultate i renome hrvatskog boćanja.

Predstavnik istarskog boćanja Goran Percan igrat će dvije discipline, krug i par s kapetanom reprezentacije Marčeljom koji će boje Hrvatske braniti i u preciznom izbijanju. Drugom boćaru s Poluotoka, Darijanu Živoliću pripala je štafeta u kojoj će biti u paru s Brnićem. Riječki boćar u Argentini će pak nastupiti još u brzinskom izbijanju gdje ima svježe europsko zlato iz Pazina.

U hrvatskoj boćarskoj ekspediciji u Argentini će biti i predsjednik HBS-a Dinko Beaković. Prilikom predstavljana reprezentativaca i planova podsjetio je na velike rezultate koje Hrvatska u boćanju ima, a u skladu s njima i velika očekivanja na Svjetskom prvenstvu. Na "projektu Argentina" od samog početka radio je i predsjednik IBS-a Valter Krizmanić, ujedno i član Izvršnog odbora HBS-a, a koji jučer nije krio zadovoljstvo što većinu reprezentacije čine istarski boćari i boćari koji su igrali za istarske klubove. (M. PILAT)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter