Celija i Holtgrave među pobjednicima Photodaysa

Fotografija Suzane Holtgrave u kategoriji Moda
Fotografija Suzane Holtgrave u kategoriji Moda

Rovinj Photodays održat će se 2. i 3. svibnja, a netom su objavljena imena ovogodišnjih finalista. U kategoriji Arhitektura finalisti su (po redu, od prvog do petog mjesta) Nicoletta Borasso, Borna Kuzmanović, Dino Šertović, Sanda Vitorović i Anto Magzan.

Što se tiče kategorije Moda, najbolji su Igor Sitar, Maja Topčagić, Marin Meštar, Suzana Holtgrave (Pula/Njemačka) i Mario Prelic.

Za Pejzaž su finalisti: Domenico Cipollina, Karlo Čargonja, Daniele Portanome, Olga Lakhtyuk i Dario Belić.

Najbolja u kategoriji Portreta je Suzana Holtgrave (Pula/Njemačka), a među prvih pet su još i Branko Sujić, Igor Ilić, Sanja Jovanović i Haris Begić.

Puljanin Đani Celija najbolji je u kategoriji Akt/tijelo, a nakon njega su plasirani Ino Zeljak, Gligor Maksimovski, Ana Straže i Nevena Popović. U kategoriji dokumentarne fotografije prvoplasirani je Mario Topić, a slijede Joakim Kocjancic, Jordi Pizzaro, Zoran Sekerov i Biba Košmerl, u umjetničkom konceptu najbolji je Vittorio Mortarotti, zatim Dina Shedrinskaya, Katarina Radović, Jovana Trkulja i Blerim Racaj.

Rovinj Photodays najveći je festival fotografije u Hrvatskoj. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorije d. o. o. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter