Celija: Hrvatski boćari imaju budućnost


Proteklo je Europskog boćarsko prvenstvo u Pazinu bio i veliki prijemni ispit za novog izbornika reprezentacije Hrvatske Milana Celiju, ispit koji je po ostvarenim rezultatima njegovih odabranika položio s odličnim.

Jer bilo je skeptika nakon što je HBS izborničku dužnost, pored nekoliko "zvučnijih" imena iz boćarskog miljea, dodijelio Celiji. Bilo je skeptika i nakon što je izbornik u reprezentaciju za EP uvrstio Juru Maglića, Nenada Tadića i Antu Grančića, a i ostalo je skeptika nakon ostvarenih rezultata u krugovima i preciznom izbijanju u Pazinu.

No, ukupno ostvareni rezultati na EP-u snažan su argument temeljem kojega je Celija zaslužio i čestitke i daljnje povjerenje. Prvi put su osvojene dvije zlatne medalje na jednom velikom natjecanju, a njima su se okitila dva najmlađa člana reprezentacije, Ante Grančića i Leo Brnić, od kojih se to u reprezentaciji i nije očekivalo. Hrvatska je usto ukupno po vrijednosti osvojenih medalja druga zemlja EP-a, iza Italije.

- Priželjkivao sam da na ovom prvenstvu osvojimo četiri medalje, premda su neki mediji to u javnosti prezentirali kao da sam ih i obećao - počeo je Celija.

Uzevši u obzir prije svega dob naših osvajača zlatnih medalja Grančića i Brnića, ali i ostalih naših reprezentativaca Tadića, Santora i Marčelje, kao i kvalitetu skupine boćara koji su ovoga puta ostali izvan reprezentacije, perspektiva hrvatskog boćanja trebala bi biti vrlo svijetla.

- Imamo jednu širu bazu mladih igrača koji dolaze. Pored ovih igrača koji su nastupili ovdje u Pazinu, tu su još i jedan Milićević, Mario i Goran Percan, Kolobarić, Jerčić, Marko Beaković i još nekolicina njih. Svi koji nisu bili na EP-u u Pazinu sastavni su dio reprezentacije. I kad sam širi spisak reprezentativaca tijekom priprema kratio prvo sa 16 na deset kandidata, a onda s deset na šest, svima koji su otpadali rekao sam da ne budu razočarani jer svi oni za svako će novo natjecanje imati prigodu dokazati se i izboriti reprezentativni dres - zaključio je Celija. (Razgovarao Kristijan KLARIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter