Čekaju se financijska sredstva za realizaciju kupoprodaje 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Početak tjedna naznačen je kao period konačnih odluka vezanih za kupoprodaju Istre 1961. Od danas se, dakle, sa strepnjom čeka odgovor na to goruće pitanje, od kojeg zavisi i opstanak pulskog prvoligaša.

Iako je kao prvotni rok spominjan ponedjeljak, operativni direktor Darko Podnar tvrdi da bi neizvjesnost mogla potrajati još nekoliko dana, koliko će trebati da eventualne novčane doznake iz inozemstva pristignu do istarskog poluotoka.

Prethodno bi, dakako, svi detalji preuzimanja većinskog paketa dionica s potencijalnim kupcima morali biti do tančina usuglašeni. Za sada je poznato da su obje ponude, koje pristižu iz Švicarske i Austrije, prihvatljive trenutnom vlasniku, te se čeka samo da jedan od interesenata osigura sredstva potrebna za realizaciju kupoprodajnog ugovora. Je li izvjesniji zaključak sa švicarskom ili austrijskom stranom? Prema nekim naznakama potonji su bliža, što ne znači i definitvna opcija.

- Prednost će dobiti onaj kupac čije financijske informacije budu vjerodostojnije - jedino je što će na tu temu kazati Darko Podnar, predstavnik Istre 1961 ovlašten za finalizaciju postupka.

Ono što je sigurno, treće opcije - nema. Ukoliko se obje zainteresirane strane pokažu nevjerodostojnima, a obzirom na rokove potraživanja prema pulskom klubu, vremena za nove pregovore i revizije neke treće strane više neće biti. Drugim riječima, pulski klub naći će se u bezizlaznoj situaciji.

Upravo je stoga ključno da se cijela ova priča oko preuzimanja vlasništva nad Istrom 1961, neovisno o strani s kojom će se postići dogovor, finišira prije kraja tekućeg radnog tjedna, odnosno do nedjeljne utakmice s Hajdukom. Svjesni su toga i igrači te stručni stožer prve momčadi, kojima je pred subotnji trening pojašnjeno u kakvoj se situaciji klub nalazi, kao i da će isplate zaostalih plaća biti jedan od prioriteta nakon što eventualni novi vlasnik izvrši prvu uplatu.

''Ako smo čekali do sada, možemo još tjedan dana'', krilatica je kojom se u međuvremenu povode igrači Darka Raića Sudara. Oni će stoga odraditi sve potrebne predradnje da u nedjelju dočekaju Hajduk, ostalo ne ovisi o njima. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter