Čeka se rješenje o deložaciji Girotonda

Objekt je zapečaćen prije mjesec i pol dana (M. ANGELINI)
Objekt je zapečaćen prije mjesec i pol dana (M. ANGELINI)

Ugostiteljski objekt Girotondo u Vodnjanu, koji je poslovao u gradskom prostoru kraj Doma mladih, zapečaćen je već gotovo mjesec i pol dana, a dugovi prema državi i Gradu još uvijek nisu podmireni i iznose više od milijun kuna.

Porezna uprava je 9. kolovoza privremeno zabranila obavljanje djelatnosti vodnjanskoj tvrtci Girotondo, vlasniku istoimenog bistroa-pizzerije, zbog duga od skoro 664 tisuće kuna u porezu i drugim davanjima. Provode se mjere prisilne naplate dugovanja te mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti jer navedena dugovanja nisu podmirena u cijelosti u određenom roku.

Ta bi privremenost mogla potrajati jer je tvrtka Girotondo dužna i Gradu Vodnjanu te sa zateznim kamatama dug iznosi ukupno 346 tisuća kuna, a najveći iznos, nešto više od 288 tisuća kuna, odnosi se na zakup poslovnog prostora te su za sve pokrenuti ovršni postupci. Novi obračun radit će se krajem rujna te će se dužniku, ako ne plati dug, ovom iznosu pribrajati daljnje financijske obaveze. Grad Vodnjan je prije više od godinu dana pokrenuo postupak ovrhe, a predmet je na pulskom sudu. Zakupac, međutim, nije iseljen jer, kako su više puta ponovili u Gradu, čekaju donošenje sudskog rješenja o deložaciji.

- Možemo samo čekati odluku suda ili eventualno podmirenje duga, jer kad bi zakupac platio sva dugovanja više ne bi bilo razloga za raskid ugovora, no zasad za to nema naznaka, rekao je pročelnik vodnjanskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ezio Pinzan.

Direktor tvrtke Girotondo Lino Giacometti nije nam odgovarao na telefonske pozive. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter